FK:n puheenjohtajisto: Uudistuva finanssiala tarvitsee taitavan edunvalvojan

Digitalisaatio ravistelee finanssitoimialaa kuten muitakin toimialoja. Uudenlaiset kilpailijat ovat haastaneet nykytoimijat. Suomen Kuvalehden ”Kahden suuren sota” -artikkelissa (3.6.2016) spekuloidaan, onko pankeilla intressi jatkossa käyttää Finanssialan Keskusliiton palveluita.

​Kiihtyvä digitalisaatio edellyttää Suomessa toimivilta finanssialan toimijoilta yhteistä edunvalvontaa. Esimerkiksi uusille toimijoille on saatava samat pelisäännöt kuin pitkään alalla olleille – muutoin kilpailutilanne vääristyy. Tarvitsemme yhteistä edunvalvontaa EU-pöydissä kiihtyneen sääntelytulvan johdosta. Poliittinen paine lisätä yhteisvastuullisuutta pankkiunionissa on esimerkki, miksi alalla on oltava yhtenäinen ääni Brysselissä ja Frankfurtissa.

FK:n vastuulla on edunvalvonta-asioita, joissa jäsenillä – omistusrakenne-eroista huolimatta – on yhteinen intressi valvottavanaan. Yhteisestä edunvalvontapöydästä hyötyvät sekä pienet että suuret finanssialan yritykset eikä suurikaan yritys yksin kykene hoitamaan edunvalvontatyötä täysipainoisesti.

FK:n tehtävänä on rakentaa jäsenilleen toimintaympäristöä, jossa ne voivat lisätä suomalaistenhyvinvointia. Tämä yhdistää finanssialan yrityksiä riippumatta siitä, ovatko ne osakeyhtiöitä, osuustoiminnallisia yrityksiä tai keskinäisiä yhtiöitä. ​

Uudistuva finanssiala tarvitsee taitavaa edunvalvojaa, ja sitä Finanssialan Keskusliitto on. Tähän me jäsenet olemme sitoutuneet. Toivomme, että kaikki finanssialan toimijat työskentelevät jatkossakin yhteisessä edunvalvontapöydässä.

​Risto Tornivaara, FK:n hallituksen va. puheenjohtaja, Dansken toimitusjohtaja
Ari Kaperi, FK:n hallituksen varapuheenjohtaja, Nordea Suomen maajohtaja
Erkki Moisander, FK:n hallituksen varapuheenjohtaja, LähiTapiolan pääjohtaja

Kirjoitus on julkaistu mielipidekirjoituksena Suomen Kuvalehdessä.