Hätänumeropäivänä kannustetaan: Lataa 112 Suomi -sovellus puhelimeesi

Miten toimia, jos joutuu pulaan tien päällä, vieraassa kaupungissa tai mökkireissulla? 112 Suomi -sovellus välittää sijaintitiedot automaattisesti hätäkeskukseen. Sovelluksen lataamisesta muistutetaan erityisesti valtakunnallisena hätänumeropäivänä 11. päivä helmikuuta.

​Valtakunnallisen 112-päivän eli hätänumeropäivän kohderyhminä ovat tänä vuonna erityisesti nuoret sekä iäkkäät. Tapahtumissa eri puolilla Suomea kysytään miksi nuorille sattuu ja tapahtuu liikenteessä, kiinnitetään huomiota nuorten alkoholinkäyttöön, koska humalaisille tapahtuu enemmän tapaturmia. Lisäksi pohditaan netinkäyttöä ja siellä tapahtuvaa kiusaamista.

112-päivänä suositellaan niin nuorille kuin vanhuksillekin 112 Suomi -sovelluksen lataamista ja sen käyttämistä hätätilanteissa. Ikääntyneille painotetaan lisäksi kodin turvallisuutta ja tuodaan esille keinoja nettihuijausten välttämiseksi.

112-päivää vietetään eri puolilla Suomea joka vuosi helmikuun 11. päivänä. Tapahtumajärjestäjinä toimivat eri turvallisuustoimijat. Suomen hätänumeropäivä on myös osa Euroopan yhteistä 112-päivää.

Katso 112-päivän tapahtumat täältä www.112-paiva.fi/fi/tapahtumat