Huijarit eivät pääse käsiksi e-laskuihin

Huijarit ja rikolliset ovat kekseliästä väkeä, joiden uutena harrastuksena ovat postilaatikot. Varkaat keräävät postilaatikoista haltuunsa paperilaskuja ja vaihtavat laskuihin uudet tilinumerot. Sen jälkeen laskut lähetetään uudelleen vastaanottajalle. Laskun saajan on vaikea havaita tulevansa huijatuksi. Finanssialan Keskusliiton kehityspäällikkö Pirjo Ilola muistuttaa, että paras vaihtoehto laskuille on e-lasku.

​”E-laskun lähettäjällä on sopimus laskun lähettäjän kanssa e-laskujen lähettämisestä. Laskua ei voi ulkopuolinen muuttaa”, Pirjo Ilola toteaa.

Kuluttaja löytää laskut omasta verkkopankistaan, eivätkä laskut katoa postilaatikosta tai huku lehtien ja mainosten joukkoon. E-lasku säästää myös luontoa ja sekä laskun maksajan että lähettäjän aikaa.

Suomen Pankin tuoreiden maksuliiketilastojen mukaan verkkolaskuja välitettiin vastaanottajille viime vuonna jo lähes 158 miljoonaa kappaletta. Ilolan mukaan nyt olisi korkea aika viimeistenkin kuluttajien ja pienyritysten siirtyä e-laskuun. Ne kuluttajat, joilla verkkoyhteyttä ei ole, voivat ottaa käyttöönsä suoramaksun. Huijarit eivät pääse käsiksi e-laskuihin, eivätkä siten väärentämään laskutietoja.