Huolehditaan jokaisen koti paloturvalliseksi

Kuva: Shutterstock

Nyt vietetään valtakunnallista paloturvallisuusviikkoa, jonka aloitti Päivä paloasemalla -tapahtuma lauantaina 27. marraskuuta. Finanssiala ry on mukana teemaviikossa, jonka tavoitteena on parantaa paloturvallisuutta Suomessa. Viikon aikana kampanjoidaan muun muassa palovaroittimien käytöstä sekä annetaan vinkkejä, jotta jokainen koti olisi paloturvallinen.

Vuoden 2020 aikana vakuutuksista korvattiin yhteensä lähes 6500 palovahinkoa. Näistä korvauksia maksettiin 191 miljoonaa euroa.  

Kodin paloturvallisuudesta huolehtiminen on helppoa

Varmista että kotonasi on riittävä määrä palovaroittimia, sammutuspeittoja ja käsisammuttimia. Sijoita alkusammutusvälineet helposti saataville ja opettele myös käyttämään niitä.  Palovaroitin kannattaa asentaa kodin jokaiseen makuuhuoneeseen, olohuoneeseen ja eteiseen.

”Riittävän määrän lisäksi varoittimet tulee testata kuukausittain ja patterit vaihtaa vuosittain tai palovaroittimen käyttöohjeen mukaan. Patterien vaihtoon voi kehittää vaikkapa jonkin muistisäännön, kuten hätänumero 112, patterien vaihto 1.12.”, vinkkaa Finanssiala ry:n (FA) johtava asiantuntija Petri Mero.

Valmistautumalla ja harjoittelemalla etukäteen saat vaaratilanteessa aikaa toimia ja pelastaa kodissasi olevat henkilöt.

Päivä paloasemalla -tapahtuma on tänäkin vuonna virtuaalinen ja siihen voi osallistua 3. joulukuuta saakka osoitteessa: https://paloturvallisuusviikko.fi/paiva-paloasemalla

Paloturvallisuusviikkoa järjestämässä:
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, EHYT ry, VALLI ry, Finanssiala ry, Kirkkohallitus, Diakonia ja sielunhoito, Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Omakotiliitto, Suomen Palopäällystöliitto, Vanhustyön keskusliitto, Nuohousalan Keskusliitto, Pelastuslaitokset, Sisäministeriö, Pelastusliitot. 

Hanketta rahoittaa Palosuojelurahasto.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan