Hyväntekeväisyysjärjestöstä toiseen – Antti Virolainen ja Anna Partanen vahvistavat FA:n viestintää

Antti Virolainen ja Anna Partanen vahvistavat FA:n viestintää
  • Antti Virolainen ja Anna Partanen ovat aloittaneet Finanssiala ry:ssä (FA) vaikuttajaviestinnän asiantuntijoina.
  • Kummankin tehtävänä on muun muassa uutisten ja muiden ulostulojen kirjoittaminen ja muu viestintä sekä tapahtumien valmistelu.
  • Kumpikin on aiemmin työskennellyt Suomen Punaisella Ristillä.
  •  Virolainen on lisäksi työskennellyt muun muassa Nordeassa.
  • Partanen on työskennellyt SPR:n lisäksi useissa markkinointitoimistoissa sekä SAK:ssa.

Finanssiala ry:ssä (FA) on kevätkesällä aloittanut kaksi uutta viestinnän tekijää. Vaikuttajaviestinnän asiantuntijoina työskentelevien Anna Partasen ja Antti Virolaisen tehtävinä on muun muassa verkkosivujen sisällöntuotanto, sosiaalisen median kanavat ja erilaisten tapahtumien valmisteluun osallistuminen.

”Ensimmäisinä viikkoinani olen tehnyt uutisjuttuja muun muassa rahanpesun torjunnasta, ja liikennevakuuttamisesta sekä kerännyt toimitusjohtajalle englanninkielistä tausta-aineistoa vakuutussääntelystä brittitoimittajan haastattelua varten”, Virolainen kertoo.

Ennen FA:ta Virolainen on työskennellyt muun muassa viestintätehtävissä Suomen Punaisella Ristillä ja sitä ennen useissa rooleissa Nordeassa, jossa vierähti kymmenen vuotta. Virolainen on itse asiassa FA:n viestintätiimissä ainut, jolla on kokemusta finanssitoimialan töistä.

Myös FA:n toisen tuoreen viestijän Anna Partasen tehtävänä on kirjoittaa uutisia ja muita ulostuloja. Lisäksi Partanen osallistuu toimialan ja alan oppilaitosten yhteistyötä edistävän FinanssiAkatemian toimintaan. Partaselle sekä edunvalvontatyö että työelämän kehittäminen ovat tuttuja.

”Syksyllä järjestetään FinanssiAkatemian hackathon, jossa opiskelijat laativat pienryhmissä ratkaisuehdotuksen yhtiöiden suunnittelemaan haasteeseen. Myös uutisoinnin imuun pääsyä odotan, tahti ainakin vaikuttaa aika kovalta”, Partanen tuumaa.

Punaisen Ristin edunvalvonnan ritarit

FA ei ole Virolaisen ja Partasen ensimmäinen yhteinen työpaikka. Kumpikin on aiemmin työskennellyt viestintätehtävissä Suomen Punaisella Ristillä. Eivät tosin samaan aikaan.

FA:n käytävillä veistelläänkin, että kaksikko siirtyi hyväntekeväisyysjärjestöstä toiseen. Partanen ja Virolainen toteavat, että lohkaisu on vitsi vain osittain.

”On vaikea kuvitella, että esimerkiksi ilmastonmuutoksen tai luontokadon kaltaisia globaaleja uhkia ratkaistaisiin ilman rahoitus- ja vakuutusalaa. Toimiala voi vakuuttamalla ja rahoittamalla vaikuttaa koko maailmantalouden linjoihin, ja sellaisen alan menestystä olen mielelläni edistämässä”, Virolainen summaa.

Espoolaistaustainen Virolainen lukee vapaa-ajallaan paljon sekä käy teatterissa ja näyttelyissä. Ison osan vapaa-ajasta vie myös politiikka, jossa hän on ollut taustahommissa jo 14 vuotta.

”Uskon, että luontainen kiinnostus poliittisiin prosesseihin ja työura pankissa ovat hyvä yhdistelmä finanssialan viestintähommiin.”

Kulttuuri on myös Partaselle tärkeää. Tampereella kasvanut Partanen teki aikoinaan runsaasti teatteria ja haki teatterikouluunkin. Nykyään vapaa-aikaa täyttää ruuhkavuosiarki.

”Vietän paljon aikaa jalkapallokentän laidalla, mutta liikun myös itse paljon: muun muassa lenkkeilen ja kuljeskelen metsäpoluilla”, Partanen kertoo.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan