Ikääntyneetkin suosivat verkkopankkia

Verkkopankissa maksaminen on lisääntynyt ikäihmisten keskuudessa, selviää Finanssiala ry:n (FA) Säästäminen, luotonkäyttö ja maksutavat -tutkimuksesta. 81 prosenttia 65–74-vuotiaista käyttää verkkopankkia.

Vuonna 2014 verkkopankkia käytti 66 prosenttia 65–74-vuotiaista ja vuonna 2015 osuus oli jo 75 prosenttia. Verkkopankki ohitti suoraveloituksen ikääntyneiden tavallisimpana laskunmaksutapana jo vuonna 2009.

”Esimerkiksi Euroopan mittakaavassa suomalaiset ikääntyneet ovat verkkopankin käytön etujoukoissa”, sanoo viestintäpäällikkö Kristiina Siikala, joka koordinoi FA:n ja vanhusjärjestöjen piakkoin käynnistyvää yhteistyötä.

75–79–vuotiaistakin suomalaisista 57 prosenttia maksaa laskunsa tavallisimmin verkkopankissa. EU-maista Pohjoismaissa verkkopankin käyttö on muita maita yleisempää kaikilla ikäluokilla.

Kaikista suomalaisista 90 prosenttia käyttää verkkopankkia, Säästäminen, luotonkäyttö ja maksutavat -tutkimuksesta selviää. Luku on noussut kolmella prosenttiyksiköllä vuoden 2015 tasosta. Vertailun vuoksi 25 vuotta sitten vain kaksi prosenttia suomalaisista maksoi laskunsa pääasiallisesti verkkopankissa.

IROResearchin toteuttamaan Säästäminen, luotonkäyttö ja maksutavat -tutkimukseen vastasi alkuvuodesta 2 500 ihmistä.