Islannin tulivuorenpurkaus: Määräaikainen matkavakuutus on voimassa kotiintuloon saakka

​Islannin tulivuorenpurkauksesta aiheutuneen lentoliikenteen vaikeutumisen vuoksi keskeisimmät Suomessa toimivat matkavakuutusyhtiöt ovat sopineet yhtenäisestä määräaikaisten matkavakuutusten voimassaoloon liittyvästä käytännöstä. Ulkomailla tällä hetkellä jumissa olevan matkustajan matkavakuutusturva säilyy voimassa siihen saakka, kunnes matkustaja on päässyt kotiin suorinta ja järkevintä reittiä käyttäen. Matkustajan ei siis tarvitse olla huolissaan vakuutuksen määräajan umpeutumisesta. Vakuutusyhtiöt ovat sopineet matkavakuutuksen voimassaoloajan pidentämisestä enintään huhtikuun 2010 loppuun saakka.

Matkavakuutus korvaa mm. matkasairauteen ja -tapaturmaan sekä matkatavaroille sattuneeseen vahinkoon liittyviä kuluja. Tulivuorenpurkauksen aiheuttamista matkustushäiriöistä aiheutuneita kuluja korvataan osittain jatkoyhteyksiltä myöhästymisten ja odottamisten osalta. Matkan peruuntuminen tai keskeytyminen ei tässä tilanteessa kuulu matkavakuutuksen korvauspiiriin.

Matkustajan kannattaa tarvittaessa kysyä tarkempia tietoja korvauskäytännöistä omasta vakuutusyhtiöstään. Tuoretta tietoa tilanteesta saa vakuutusyhtiöiden, lentoyhtiöiden, matkatoimistojen sekä ulkoministeriön sivuilta.

Lisätiedot:
vakuutusasiantuntija Mari Pekonen-Ranta, puh. 020 793 4213
viestintäpäällikkö Marjo Lapatto, puh. 020 793 4274

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat