Islannin tulivuorenpurkaus: Matkavakuutus korvaa osittain matkustushäiriöitä

​Grimsvötn-tulivuoren purkauksesta Islannissa syntyneen tuhkapilven odotetaan vaikeuttavan lentoliikenteen sujumista lähipäivinä. Toistaiseksi kuitenkin vain Islantiin suuntautuvia lentoja on jouduttu peruuttamaan. Tuhkapilven vaikutusten odotetaan jäävän viimekeväistä lievemmiksi.

Matkavakuutus korvaa pääsääntöisesti matkasairauteen ja –tapaturmaan sekä matkatavaroille sattuneeseen vahinkoon liittyviä kuluja. Tulivuorenpurkauksen aiheuttamat matkustushäiriöt kuuluvat siten vain osittain matkavakuutuksen korvauspiiriin. Useimmat matkavakuutukset korvaavat tällaisessa tilanteessa kuluja, jotka aiheutuvat matkan jatkoyhteyksiltä myöhästymisestä tai odottamisesta.

Matkan peruuntumista tai keskeytymistä tulivuorenpurkauksen vuoksi ei korvata. Vakuutusten ehdoissa on yhtiökohtaisia eroja, joten matkustajan kannattaa tarvittaessa kysyä tarkempia tietoja korvauskäytännöistä omasta vakuutusyhtiöstään.

Tuoretta tietoa tilanteen kehittymisestä saa vakuutusyhtiöiden, lentoyhtiöiden, matkatoimistojen sekä ulkoministeriön sivuilta.