Itsenäistyminen on muutakin kuin käty – Talousgurujen vinkit webinaarissa

KÄTY – kämppä tyhjä, bileet! 

Talousgurun Kotoa omilleen -webinaari 20.5. klo 9
 • 45 minuutin mittainen Talousgurun Kotoa omilleen – Ikuinen käty? -webinaari on vapaasti oppitunneilla hyödynnettävissä. 
 • Mukana Säästöpankin pääekonomisti Henna Mikkosen vinkit taloudellisesti itsenäiseen elämään. 
 • Miten valmistautua ensi vuoden kilpailuun? Tuomarin ja entisten finalistien vinkit. 
 • Ilmoittautuminen vuoden 2022 Talousguru-kilpailuun on käynnissä. 

Vaikka Talousguru-kilpailua ei tänä keväänä pystytty järjestämään, tarjottiin lukiolaisille rautaisannos tietoa oman talouden hallinnasta ja omilleen muutosta Talousguru-webinaarissa. Webinaaritallenne on vapaasti katseltavissa, ja sen sisältö on hyödyllinen jokaiselle itsenäiseen elämään tähyävälle nuorelle oppiasteesta riippumatta.  

“Talousguru on jo vuosia testannut lukiolaisten taloustaitoja ja tarjonnut menestyneille palkinnoksi opiskelupaikkoja suomalaisista korkeakouluista. Toivottavasti jo ensi vuonna kilpailu päästään pitämään normaalisti.”

JUSSI KARHUNEN, asiantuntija, talousosaaminen ja viestintä

Talousguruwebinaarin tallenne

Talousguru-webinaari: Kotoa omilleen – Ikuinen käty? 

Kun kotoa muuttaa pois, on mietittävä muutakin kuin biletystä 

 • 10 min – Kaksi Talousguru-finalistia haastattelussa – mitä kilpailusta jäi käteen?
  Viime vuoden finalisti Teresa Paatero ja Hong Kongin yliopistossa opiskeleva vuoden 2017 finalisti Daniel Backström. 
 • 25 min – Kotoa muuttavan nuoren oma talous – mikä kaikki otettava huomioon?
  Tuomariston jäsen, Säästöpankin pääekonomisti Henna Mikkonen antaa rautaisannoksen kaikille lukiolaisille, joilla kotoa muutto on lähivuosina ajankohtainen. 
 • 10 min – Tuomarin vinkit ensi vuoteen
  Tuomariston jäsen, Handelsbankenin pääekonomisti Timo Hirvonen kertoo, mihin talouden opiskelussa lukiossa kannattaa kiinnittää huomiota – ja miten Talousgurussa voi pärjätä. 

Talousguru-kilpailu järjestetään ensi vuonna. Alkukilpailu käydään kaikissa lukioissa ylioppilaskirjoitusten tapaan. Kilpailupäivä on keskiviikko 12.1.2022. Kilpailuun ilmoittaudutaan lukioittain opettajan johdolla – ilmoittautuminen on auki osoitteessa talousguru.net. 
 
Opettaja tarkastaa alkukilpailukokeet ja lähettää koulun parhaan vastauksen eteen päin. Parhaiden vastausten joukosta poimitaan loppukilpailuun 14 osanottajan joukko. Loppukilpailu käydään kevättalvella Helsingissä. 

Finalisteille on palkintona suoria opiskelupaikkoja peräti 8 suomalaisessa yliopistossa. Kilpailun järjestävät Finanssiala ry, FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry. Kilpailua tukevat Kauppalehti, Talous ja nuoret TAT, Suomen lukiolaisten liitto ja Taloustoimittajat ry. 

Talousgurufinaalin 2020 tunnelmia

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat