Jäikö Talousgurufinaali väliin? Katso tallenne

Vuoden 2018 lukiolaisten Talousguru-kilpailun voittaja valittiin torstain ja perjantain kaksipäiväisessä finaalissa Helsingissä. Finaali huipentui perjantaiaamupäivän suullisiin pariväittelyihin. Samalla palkittiin #Tubetatonni-kisan voittaja.

Talousguru-kisan finaali koostuu kirjallisesta ja suullisesta osuudesta. Kirjallinen osuus käydään torstaina ja suullinen, pariväittelyitä arvotuista aiheista sisältävä osuus perjantaina. Finalisteille arvotaan väittämät, joita he puolustavat yleisön edessä omista henkilökohtaisista mielipiteistään riippumatta. Esimerkiksi yksi finalisti puolustaa väitettä nyt on hyvä aika ostaa osakkeita ja toinen finalisti vastakkaista väitettä nyt ei ole hyvä aika ostaa osakkeita.

Väitteet arvottiin perjantaina 2.3. Väittämien arvontaa seurasi nuorille suunnatun #Tubetatonni-videokilpailun voittajan palkinta. Koko finaalitapahtuman voi katsoa Finanssiala ry:n Youtube-kanavalta.

¨

Finaaliin valittiin valtakunnallisen kirjallisen alkukilpailun kautta 14 finalistia. Alkukilpailuun osallistui noin 1100 lukiolaista ympäri Suomen. Kisassa on palkintona muun muassa opiskelupaikkoja suomalaisiin korkeakouluihin.

​Kilpailua järjestävät Finanssiala ry:n lisäksi FINE Rahoitus- ja vakuutusneuvonta ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry. Kilpailua tukevat Taloustoimittajat ja Suomen lukiolaisten liitto.

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat