Katso tunnelmia Talousguru-kilpailun 25-vuotisjuhlatilaisuudesta –Helsingin apulaispormestari ja Kevan pääekonomisti väittelivät tuoreen Talousguru-kolmikon kanssa

  • Lukiolaisten Talousguru-kilpailu viettää tänä vuonna juhlavuotta: Talousguru valittiin jo 25. kerran.
  • Juhlatilaisuudessa kultiin muistoja Talousguru-kilpailusta sekä kuultiin väittely, jossa tuore Talousguru-kolmikko Juho Parkkulainen (1. sija), Ronja Eklund (2.) ja Ilmari Pietikäinen (3.) haastoi kokeneen gurukaksikon Helsingin apulaispormestarin Daniel Sazonovin ja Kevan pääekonomistin Joonas Rahkolan.

Talousguru on lukiolaisten taloustietokilpailu, jota on järjestetty jo vuodesta 1997. Kilpailun pääjärjestäjät ovat Finanssiala ry, FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry. Kilpailua tukevat Kauppalehti, Talous ja nuoret TAT, Taloustoimittajat ja Lukiolaisten liitto. Kilpailun tavoitteena on nostaa lukiolaisten ja kilpailun saaman julkisuuden kautta myös suuren yleisön kiinnostusta talousasioihin. Kilpailu houkuttelee vuosittain satoja lukioita osallistumaan, sillä palkintona on opiskelupaikkoja kahdeksassa suomalaisessa yliopistossa.

Lukiolaisten Talousguru valittiin tänä vuonna 25. kerran. Merkkipaalua juhlittiin vuoden 2023 Talousgurufinaalin jälkeen Valkoisessa salissa, jonne kutsun olivat saaneet Talousgurussa vuosien varrella niin järjestelijän kuin kilpailijan rooleissa olleita henkilöitä.

FINEn toimitusjohtaja Anu Koskenvuo ja Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Arno Ahosniemi.

Juhlatilaisuuden alussa kuultiin FINEn toimitusjohtaja Anu Koskenvuon ja Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Arno Ahosniemen ajatuksia talousosaamisen tärkeydestä ja Talousguru-kilpailun merkityksestä talousosaamisen vahvistamiselle.

Vuoden 2023 Talousgurukolmikko Ilmari Pietikäinen (vas.) Ronja Eklund (keskellä) ja Juho Parkkulainen (oik.)

Väittelyiden makuun päästiin myös juhlatilaisuudessa, kun tuore talousgurukolmikko Juho Parkkulainen (1.), Ronja Eklund (2.) ja Ilmari Pietikäinen (3.) haastoi kokeneen gurukaksikon Helsingin apulaispormestarin Daniel Sazonovin ja Kevan pääekonomistin Joonas Rahkolan.

Kevan pääekonomisti Joonas Rahkola (vas.) ja Helsingin apulaispormestari Daniel Sazonov.

Talousguru-kilpailu on kaksikielinen, joten toinen väittelyistä käytiin suomeksi ja toisessa väittelyssä kielenä oli ruotsi. Rennossa väittelyssä uudet ja vanhat Talousguru-finalistit väittelivät teemoista, onko Euroopan keskuspankin rahapolitiikka ollut onnistunutta ja tulisiko Ruotsin vaihtaa valuuttansa euroon.

Juhlahumusta nauttivat myös yksi Talousguru-kilpailun perustajista Kristiina Siikala (oik.) sekä kilpailun järjestämisessä jo vuosia mukana ollut FINEn Elina Antila

Mitä olisi 25-vuotista Talousgurua juhlistava tilaisuus ilman paluuta kilpailun alkuaikoihin ja aikaan, jolloin idea Talousguru-kilpailusta syntyi? Yksi Talousguru-kilpailun perustajista Kristiina Siikala palasi muistoissa aikaan ennen Talousguru-kilpailua ja avasi kuulijoille kilpailun syntyä.

 ”Ajatus Talousgurun perustamisesta syntyi pitkälti tarpeesta lisätä talousosaamista oppilaitoksissa. Haluttiin myös luoda jotain mieleenpainuvaa ja uutta, johon kaikille Suomen lukiolaisille suunnattu Talousguru-kilpailu oli loistava vastaus”, muistelee Kristiina Siikala.

Finanssiala ry:n hallituksen puheenjohtaja Juha Koponen.

Talousguru-kilpailun järjestämisessä ja talousosaamisen lisäämisessä tärkeässä roolissa ovat myös opettajat, joita ei juhlassakaan unohdettu, sillä Finanssiala ry:n hallituksen puheenjohtaja Juha Koponen kiitti heitä tilaisuuden loppupuheenvuorossa.

Talousguru-kilpailun 25-vuotinen historia on sisältänyt tunteita laidasta laitaan, mutta ennen kaikkea iloa, onnistumisia, uusia tuttavuuksia, opiskelupaikkoja ja kiivasta pohdintaa taloudesta. Tältä pohjalta on hyvä lähteä kohti Talousguru-kilpailun seuraavaa 25 vuotta!

Salli kaikki evästeet, jotta voit nähdä tämän sisällön.

Katso kooste finaalista

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan