Kauppi: Vauvani kasvaa säästöpossuttomassa maailmassa

Uudistuneen Finanssiala ry:n vanavedessä syntyi jotain muutakin kaunista ja vaaleanpunaista. Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi sai perjantaina toukokuun 19. päivä poikavauvan. Sekä lapsi että äiti voivat hyvin.

Pikkuinen täyttää 18 vuotta vuonna 2035. Kauppi arvioi, että siihen mennessä poika ei ole ehkä koskaan käynyt pankkikonttorissa. Lapsi kasvaa pankki- ja vakuutusmaailmaan, joka toimii digitaalisesti ajasta ja paikasta riippumatta.

”Oman ikäpolveni muistoja ovat ensikäynti pankissa, oman tilin avaaminen ja säästöpossut. Nykyaikana pankkiasiat hoidetaan digitaalisesti ja etäyhteyksillä. Myös käteisen merkitys on varmasti huomattavasti vähäisempi kuin nykynelikymppisten lapsuudessa,” Kauppi maalailee.

Suutarin lapsella ei ole vielä kenkiä

Lapselle ei ole vielä hankittu vakuutuksia, sillä henkilötunnusta ei vielä ole. Muun muassa matka- ja tapaturmavakuutukset hommataan heti kun mahdollista.

”Odotusajan vauvavakuutusta emme ehtineet ottaa, sillä olimme liian myöhään liikkeellä. Se olisi pitänyt ottaa viimeistään neljä viikkoa ennen laskettua aikaa, kun raskausviikkoja on alle 36. Tällainen unohdus on hieman noloa finanssilobbarille”, Kauppi naurahtaa.

Perheessä on ennestään kolme lasta. Kaupin mukaan nuorimmainen on samanlainen yökukkuja kuin äitinsä: poika on virkeimmillään iltaisin.

”Iltakymmenen aikaan silmät ovat eniten auki.”