Kelan maksupäivämuutos ruuhkauttaa pankkitiskit

Kaikki kansaneläkkeet, rintamalisät ja ylimääräiset rintamalisät maksetaan ensi maanantaista lukien kunkin kuukauden 7. päivä. Aikaisemmin Kela on maksanut etuudet porrastetusti kolmena eri päivänä. Pankkikonttoreihin on odotettavissa isoja ruuhkia, sillä muutos koskee noin 660 000 etuudensaajaa.

​Johtava asiantuntija Inkeri Tolvanen Finanssialan Keskusliitosta kertoo, että tarve uudistukseen on tullut Kelasta, joka on halunnut yhtenäistää etuuksien maksatusta.

”Kela on ollut tietoinen ruuhkariskistä pankkitiskeillä ja onkin yhdessä pankkien kanssa koettanut löytää sellaisen maksupäivän, jolloin muuta maksuliikennettä ja pankkiasiointia olisi mahdollisimman vähän”, Tolvanen sanoo.

Moni eläkeläinen käy edelleen nostamassa eläkerahansa pankissa. Tolvasen mukaan, jos on mahdollista, niin nyt olisi hyvä hetki harkita myös muita nostotapoja. Ikäihmisten kannalta on myös turvallisempaa, ettei kuljeta mukanaan isoja summia käteistä rahaa.

Tolvasella on myös toinen vinkki tulevan varalle. ”Jos ei ole ihan pakko asioida pankissa juuri kuun 7. päivä, niin kannattaa tulla jonain muuna päivänä.”

Kelan maksupäivämuutos ei vaikuta työeläkkeiden maksupäiviin.

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat