Kesävinkki: Suojaa pin-koodi, laske nostorajaa!

Uutiset maksukorttien kopioinnista automaateilla muistuttavat, että pin-koodi kannattaa aina suojata huolellisesti, vaikkei ympärillä näkyisikään muita ihmisiä. Korttiautomaatin näppäimistön yläpuolelle piilotettu kamera on niin pieni, ettei sitä päällepäin erota lainkaan. Kortin kopioinnista ei kuitenkaan ole kopioijille mitään hyötyä, jos pin-koodi jää saamatta.

​Rikolliset saattavat myös anastaa maksukortin ja sitä ennen he yrittävät saada pin-tunnuksen kurkkimalla. Pin-koodi kannattaa siis suojata mahdollisimman hyvin.

Oman maksukorttinsa turvallisuutta voi parantaa pienentämällä pankissa korttinsa nosto- ja ostorajaa. Vastaavasti on hyvä tarkistaa luottokortin käyttöraja sopivaksi. Näin kortin joutumisesta vääriin käsiin aiheutuneet vahingot pysyvät mahdollisimman pienenä.

Suomessa tapahtuneissa korttien kopioinneissa on kopioitu korttien magneettijuovia. Korttien sirumaksuominaisuutta ei ole kopioitu.

Lisää vinkkejä maksukorttien turvalliseen käyttöön erilaisissa tilanteissa voi lukea korttiturvallisuus.fi-sivustolta tai Finanssialan Keskusliiton turvallisesta kortin käytöstä kertovalta sivulta.