Kolmasosa välttelee rahasta puhumista

Joka kolmas suomalainen välttelee rahasta puhumista jopa läheistensä kanssa, käy ilmi S-Pankin teettämästä kyselytutkimuksesta. Rahasta kannattaa puhua reippaasti ja säästäminen kannattaa, jotta itsellä ja omalla perheellä on rahaa myös tulevaisuudessa.

Raha tuntuu arjen keskellä hupenevan huomaamatta, joten siitä olisi syytä puhua rohkeammin. Kyselyyn vastanneiden keskuudessa keskustelu on hiljaisinta niiden keskuudessa, jotka kokevat joutuvansa tinkimään lähes kaikesta. Erityisesti varttuneemmat suomalaiset välttelevät aihetta.

Tutkimuksessa käy myös ilmi, että säästäminen ja sijoittaminen ovat puheenaiheena vielä suurempi tabu kuin palkka tai velat.

”Sijoittamisen koetaan olevan usein vain suurituloisia varten, vaikkakin mikrosäästämisen avulla voi säästää arjen pienistä puroista”, sanoo S-Pankin säästämisen ja sijoittamisen tuoteryhmäpäällikkö Annika Pohtila. Mikrosäästämisellä viitataan säästämistapaan, jossa hyvinkin pienistä summista siirretään tavalla tai toisella säännöllisesti rahaa sivuun.