Koronasta ryntäys henkivakuutuskaupoille – vakuutuksia myönnetään korona-aikanakin

Koronavirus sai ihmiset pelkäämään henkensä edestä – ja henkivakuutuskaupoille. Myös koronan aikaan henkivakuutuksia myönnetään täysin normaalisti. Koronatartunta tai epäilys siitä vaikuttavat vakuutuksen myöntämiseen, mutteivät vie vakuutusmahdollisuutta kokonaan. Alivakuutussihteeri-podcast käsitteli henkivakuutusta korona-aikana.

​”Jos kappaleissa mitataan, niin henkivakuutusten ostoissa on usean kymmenen prosentin kasvu. Kasvu näkyy nimenomaan verkosta ostetuissa vakuutuksissa, eli ihmiset ovat itse huolestuneet turvastaan ja päättäneet hankkia itselleen vakuutuksen”, kertoo Henki-Fennian johtaja Kari Wilen Alivakuutussihteeri-podcastissa.

Mutta saako henkivakuutuksen, jos on jo sairastunut koronaan?

”Jos koronaan on jo sairastunut, niin kyllä henkivakuutuksen myöntämiseen silloin tulee muutaman kuukauden karenssi, jonka jälkeen asiaa arvioidaan uudelleen”, Wilen jatkaa. Parantumisen jälkeen vakuutuksen voi siis saada!

Podcast-vieraana Wilenin kanssa ollut henkivakuutusyhtiö Kalevan toimitusjohtaja Timo Laitinen täsmentää, että kukin henkivakuutusyhtiö päättää itse vastuunsa valinnasta. Se tarkoittaa sitä, että kullakin yhtiöllä on omat käytäntönsä siinä, millaisessa tilanteessa ne myöntävät henkivakuutuksia asiakkailleen ja esimerkiksi millaisia karenssiaikoja niillä on käytössä. Kun henkivakuutusta myönnetään, on asiakkaan täytettävä terveysselvitys, joihin on nykyisin lisätty koronaa koskevia kysymyksiä.

Henkivakuutuksia ostetaan nyt ympäri maailman

Henkivakuutuskonkareiden mukaan sama henkivakuutusten ostotrendi näkyy nyt ympäri maailman. ”Vaikka korona on aiheuttanut paljon kuolemia, ei ainakaan vielä ole kuulunut hälyttäviä signaaleja siitä, että yhtiöt olisivat joutuneet pulaan kasvaneiden korvauskulujen vuoksi. Myös sijoitusmarkkinan heilahtelut vaikuttavat henkiyhtiöiden tilanteeseen. On kiinnostavaa, että henkivakuutusten kysyntä on kasvanut ympäri maailman”, Timo Laitinen kertoo.

Laitinen arvioi, että henkivakuutusyhtiöt selviävät koronakriisistä kohtuullisesti. Henkivakuutusyhtiöt ovat myös varautuneet pandemioihin niin sanotun jälleenvakuuttamisen kautta. Vakuutusyhtiötkin näet ottavat todella suurten riskien varalta vakuutuksia maailmalla toimivilta suurilta jälleenvakuutusyhtiöiltä – ne ovat vakuutusyhtiöiden vakuutusyhtiöitä.

”Tilanne ei ole toki vielä ohi. Mutta on huomionarvoista, että kun koronan vuoksi on tehty rajoitustoimia, niin osa muistakin taudeista johtuvista kuolemista on jäänyt tulematta”, Laitinen jatkaa.

Alivakuutussihteeri · Pelkäätkö henkesi edestä? Henkivakuutuksia myönnetään korona-aikanakin

Kuuntele koko Alivakuutussihteerin jakso Pelkäätkö henkesi edestä? Henkivakuutuksia myönnetään korona-aikanakin (17 min)

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat