Kotitapaturmien ehkäisykampanja palkitsi nuorten syrjäytymistä ehkäisevän hankkeen

Kotitapaturmien ehkäisykampanja on myöntänyt Arjen turvateko 2011 -palkinnon Pohjanmaan Pelastusalan Liiton ”Yli Hyvä Juttu” -hankkeelle.

​Pohjanmaalla ja Oulussa toteutetun Yli Hyvä Juttu -hankkeen tavoitteena oli ohjata syrjäytymisvaarassa olevia nuoria hyvän harrastuksen pariin, palokuntatyöhön, yhteistyössä sosiaali-, sivistys- ja nuorisotoimen kanssa.

Nuoret saivat palokuntatoiminnasta itselleen kiinnostavan harrastuksen omassa tiiviissä yhteisössä, mikä tuki heidän pärjäämistään yhteiskunnassa.

-Yli Hyvä Juttu -hankkeen myötä syntyi uudenlainen moniammatillinen yhteistyömalli. Mallia voidaan soveltaa myös muissa harrastustoiminnoissa kuin palokunnassa. Tämä tukee voimakkaasti myös koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyä, arjen turvallisuutta, totesi palkinnon luovuttanut Kotitapaturmien ehkäisykampanjan puheenjohtaja Joona Vuorenpää Finanssialan Keskusliitosta.

Vapaaehtoisuudessa on voimaa

Arjen turvateko -palkinnon vastaanotti ylipalomies Reijo Alanko-Luopa Pohjanmaan Pelastusalan Liitto ry:n edustajana. Hän toimi hankkeen aikana nuorisotyötoimikunnan puheenjohtajana ja Yli Hyvä Juttu -hankkeen kantavana voimana. Alanko-Luopa vastaa muun muassa Kurikan palokuntanuorten toiminnasta.

-Erityisen ansiokasta hankkeessa oli se, että Pohjanmaan Pelastusalan Liitto ry, sen nuorisotyön puheenjohtaja sekä mukana olleet palokunnat lähtivät mukaan vapaaehtoisvoimin. Ainoa hankkeeseen palkattu henkilö oli projektipäällikkö, Joona Vuorenpää totesi.

Palkinto jaettiin tänään Seinäjoki Areenalla Valtakunnallisessa tapaturmien ehkäisyn seminaarissa.

Yli Hyvä Juttu oli Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön SPEKin käynnistämä ja RAY:n tukema projekti. Se aloitti toimintansa 15.10.2007 ja päättyi 31.12.2008. Nyt toimintaa jatkaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Kotitapaturmien ehkäisykampanja jakaa vuosittain 2 000 euron arvoisen Arjen turvateko
-palkinnon merkittävästä arjen turvallisuutta edistävästä teosta taikka työstä, jolla tuetaan koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyä.

Lisätiedot:
www.kotitapaturma.fi
Hankkeesta: aluejohtaja Sirpa Suomalainen, SPEK, puh 040 169 8818