Kysely: Kolme neljästä suoriutuu asumismenoistaan koronasta huolimatta

Lähes kolme neljästä suomalaisesta selviytyy asumismenoistaan entiseen malliin, selviää Nordean teettämästä kyselytutkimuksesta. Kysely suunnattiin kaikkien pankkien, ei vain Nordean asiakkaille.

Joka neljäs vastaajista kertoo asumismenoista selviytymisen hankaloituneen. Hankaloitumista ovat tutkimuksen mukaan kokeneet erityisesti 25-34-vuotiaat, lapsiperheet ja vuokralla asuvat. Vastaajat kertovat varautuneensa taloudellisen tilanteen muutokseen muun muassa säästämällä rahaa ja tinkimällä jokapäiväisistä menoista, Kuusi prosenttia vastanneista kertoi hakeneensa lyhennysvapaata asuntolainaansa.

Finanssiala ry uutisoi viime viikolla, että pankeille oli tullut kotitalouksilta ja yrityksiltä hakemuksia lainanlyhennysvapaista yhteensä noin 165 000 kappaletta 16.3.-21.4.2020 välisenä aikana. Suurin osa hakemuksista on henkilöasiakkailta. Lähes kaikki käsitellyt lyhennysvapaahakemukset on hyväksytty.

”Tehtävämme on olla nyt niiden asiakkaidemme apuna, joille tilanne on vaikea. Toisaalta tutkimustulos kertoo myös positiivista viestiä siitä, että suurimmalle osalle tilanteeseen ei ole tullut muutosta”, toteaa Nordea Kiinnitysluottopankin toimitusjohtaja Jussi Pajala tiedotteessa.

Kyselytutkimuksen toteutti internetpaneelina Kantar TNS 8.-14. huhtikuuta. Kyselyyn vastasi 1132 ihmistä.

Nordean tiedote.