Kysely: Turvaa aikuistumiseen – lähes kolme neljästä vanhemmasta säästää lapselleen

Yleisin säästökohde lapselle on tilisäästäminen. Kuva: Shutterstock.com

Lähes kolme neljästä alle 18-vuotiaan lapsen vanhemmasta säästää lapselleen, selviää Nordean teettämästä kyselystä. Keskimääräinen kuukausittainen säästösumma on 50 euroa, mikä on 20 euroa enemmän kuin vuonna 2017.

Yleisin säästökohde on tilisäästäminen, mutta rahastoihin säästää jo kolmannes kaikista lapselleen säästävistä vanhemmista. 11 prosenttia säästää osakkeisiin tai osakesäästötilille.

”Perheiden taloudellinen tilanne voi olla hyvin erilainen, joten on luonnollista, ettei kaikilla ole mahdollista säästää lapselle. Lapselle säästettäessä sijoitusaika on kuitenkin useita vuosia, jopa vuosikymmen, joten tili ei ole paras vaihtoehto. Tilillä inflaatio syö rahojen ostovoimaa. Rahastot ja osakkeet kasvattavat paremmin lapsen omaisuutta ja arvonvaihtelutkin ehtivät tasaantua vuosien kuluessa”, sanoo Nordean sijoituspalveluista vastaava johtaja Tanja Eronen.

Tärkein syy säästää lapselle on säästöjen tuoma turva lapsen aikuistuessa, kyselystä selviää. Koronapandemia ei ole merkittävästi vaikuttanut lapselle säästämiseen. 74 prosenttia kertoo säästävänsä suunnilleen yhtä paljon kuin ennen pandemiaa. 11 prosenttia kertoo vähentäneensä ja viisi prosenttia lisänneensä lapselle säästämistä.

Nordean tiedote