Liikennevakuutuksen unohduksella voi olla kalliit seuraukset

Uusi liikennevakuutuslaki tuli voimaan viime vuoden alussa, ja sen myötä vakuutuksen laiminlyönnin seuraukset kovenivat. Vakuuttamattomuusmaksu voi olla moninkertainen vakuutusmaksuun verrattuna. Liikennevakuutuskeskuksen (LVK) leikkimielisessä Henkinen liikenneikä -testissä voi testata, kuinka hyvin liikenteen velvollisuudet ovat hallussa.

Vakuuttamattomia ajoneuvoja jää kiinni eri tavoin vuosittain noin 45 000, LVK kertoo. Valvontateknologian kehittyessä kiinnijääminen on yhä todennäköisempää, vaikka onnettomuutta ei sattuisikaan. Poliisilla on esimerkiksi automaattisia rekisterikilpien lukulaitteita.

Liikennevakuutuksen laiminlyönti ei ole halpaa. Vakuuttamattomuusmaksi voi olla moninkertainen vakuutusmaksuun verrattuna, erityisesti jos sattuu kolari.

”Esimerkiksi ison moottoripyörän maksut voivat olla vaikka 30 000 euron luokkaa, jos se on ollut vuoden vailla liikennevakuutusta, mutta sillä kuitenkin ajetaan ja aiheutuu kolari”, kertoo LVK:n perintäpäällikkö Vesa Korhonen.

Oletko taapero vai varttunut viisas tietäjä? Omaa tietämystään voi testata Liikennevakuutuskeskuksen kampanjaan kuuluvalla leikkimielisellä Henkinen liikenneikä -testillä.