Lobbarit hevosen selässä ja kuusen alla

Johtava lakimies Satu Wennberg ja asiantuntija Suvi Rautakorpi viihtyvät vapaa-ajallaan luonnossa.

Finanssiala ry:n tuoreimmat työntekijät viihtyvät luonnossa. Maksuliikeasiantuntija Suvi Rautakorpi nuohoaa Espoon metsiä poikansa kanssa. Johtava lakimies Satu Wennberg taas nauttii pitkistä maastovaelluksista islanninhevosen selässä. Kumpainenkin aloitti työnsä FA:ssa toukokuun alkupuolella.

Vantaalaislähtöinen tradenomi Suvi Rautakorpi siirtyi FA:han Danske Bankista työskenneltyään siellä kaksitoista vuotta. Viimeiset neljä vuotta hän oli vastuussa nimettyjen suuryrityksien päivittäisten maksuliikeasioiden sujuvuudesta.

”Vastuullani oli päivittäiseen maksuliikenteeseen liittyvät asiat maksuista, korteista, verkkomaksuista aina aineistoihin liittyviin ongelmiin”, Rautakorpi luettelee.

Maksaminen on juuri nyt suuressa murroksessa, ja Rautakorpi astuukin kaiken tämän myllerryksen keskipisteeseen.

”Uusia maksamiseen liittyviä innovaatioita syntyy jatkuvasti, palvelut monipuolistuvat ja kilpailu lisääntyy, kun markkinalle tulee uusia toimijoita.”

Maksamisen mullistumiseen ja innovaatioihin liittyy runsaasti aiheita, joita tulee arvioida kilpailunäkökulmasta. Se taas on johtavan asiantuntijan Satu Wennbergin heiniä.

”Maksupalveluja kehitettäessä on pakko tehdä yhteistyötä, jotta maksut ylipäätään siirtyvät pankkien välillä. Työ on aina tasapainoilua, milloin tehdään edunvalvontaa ja missä vaiheessa homma uhkaa mennä kielletyksi yhteistyöksi”, Wennberg kertoo.

Ennen FA:han siirtymistään Wennberg työskenteli 17 vuotta OP Ryhmässä muun muassa pankkipuolen edunvalvonnassa sekä liiketoiminnan juristina.

Karstulalaislähtöisen Wennbergin, Turun yliopistosta valmistuneen juristin, tehtäväkenttään kuuluu kilpailulainsäädännön lisäksi muun muassa tietosuoja-asiat ja EU:n koko finanssialaa koskevat kuluttajansuojahankkeet. Lisäksi Wennbergin on tarkoitus laajentaa osaamistaan arvopaperiasioihin.

”Myös OP:ssa tein edunvalvontaa, mutta tuolloin pelikenttänä oli yksi pankkiryhmä. Nyt kenttä on huomattavasti laajempi.”

Kuusen alle istumaan

Rautakorven kotiovelta Espoosta alkavat idylliset metsämaastot, ja hän käykin vanhemman, 6-vuotiaan poikansa kanssa usein pitkillä metsäretkillä.

”Usein tosin lapsi ehdottaa, että voidaanko mennä kuusen alle istumaan. Sitten istutaan kuusen alla”, Rautakorpi nauraa.

Kolme- ja kuusivuotiaat lapset ja kaksi koiraa takaavat, että maksuliikeasiantuntija saa toimistoilman lisäksi hengittää runsaasti ulkoilmaa.

”Ulkoilu ja metsäseikkailu on ihanaa, sillä lapset ja koirat katsovat maailmaa niin eri lailla.”

Wennbergin lapset eivät kuljeta äitiään kuusen alle istumaan, vaan jalkapallokentälle. Wennbergin molemmat pojat ovat jalkapalloilijoita, ja vapaa-ajasta iso osa menee pieniä futaajia kuljettaen ja kannustaen.

Wennbergin kaikkein rakkain harrastus on kuitenkin ratsastus, etenkin islanninhevosella. Hän tituleeraakin itseään tätiratsastajaksi.

”Yhtenä kesänä teimme viiden päivän maastovaelluksen islanninhevosilla Seitsemisen kansallispuistossa. Olen ollut myös usean päivän ratsastusretkellä Italiassa”, Wennberg kertoo.