Lomaksi lumille peuhaamaan – mitä kaikkea matkavakuutus korvaa?

Ulkomaan matkat ovat tänä talvilomana enimmäkseen jäissä, mutta monet suunnittelevat matkaa kotimaassa. Kuva: Shutterstock.com

Ulkomaan matkat ovat tänä talvilomana enimmäkseen jäissä, mutta monet suunnittelevat matkaa kotimaassa. FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta selventää, mitä kaikkea matkavakuutus korvaa, jos joutuukin karanteeniin tai sairastuu koronaan ennen suunniteltua matkaa.

Varasin mökin pohjoisesta, maksoin matkat, ostin etukäteen hissilipun ja tilasin hampurilaisaterian. Mitä matkavakuutuksesta korvataan, jos joku perheestämme joutuu karanteeniin tai sairastuu koronaan?

Jos matka peruuntuu sairastumisen takia, tyypillisesti korvataan sellaiset etukäteen maksetut matka- ja majoituskulut, joita matkapalveluntarjoaja ei ole velvollinen palauttamaan. Samoin etukäteen maksetut hissiliput ovat tyypillisesti korvattavia kuluja. Hampurilaisateriaa tuskin korvataan. Muilta perheenjäseniltä matkan peruuntumisen korvattavuus riippuu tilanteesta ja vakuutusehdoista.

FINEn vakuutusasiantuntija Katja Lappi vastaa FINEn uutisessa moniin muihinkin matkavakuutuksesta nouseviin kysymyksiin. Lappi muistuttaa, että epidemiatilanteen tai viranomaismääräysten takia peruuntuneet tai keskeytyneet matkat eivät kuulu useimpien matkavakuutuksien korvauspiiriin. Epäselvissä tapauksissa kannattaa olla yhteydessä vakuutusyhtiöönsä.