Maalaisjärki ja katuviisaus punnitaan maksukorttitestissä

Millainen maksukortinvartija olet? Lyhyellä testillä voit testata osaamisesi maksukortin turvallisessa käsittelyssä. Kikat ovat yksinkertaisia, mutta alati monipolvisemmaksi käyvässä digitaalisen maksamisen maailmassa ne voivat helposti unohtua. Miksi huijaukset onnistuvat?

Maksukortin turvallinen käyttö ei ole varsinaisesti suurta rakettitiedettä. Pitämällä mukana asuinpaikasta riippuen joko maalaisjärjen tai kaupunkilaisittain katuviisauden voi välttää kortin käytön turvallisuuteen liittyvät pettävimmät hetteiköt. Rikolliset näet kalastelevat kortin tietoja ja tunnuslukuja sekä ovelin että tökeröin konstein.

Esimerkkinä maksukorttihuijauksesta voi mainita Finnkinon nimissä lähetetyt huijausviestit, joissa maksukortin tietojen syöttäjälle luvataan ylettömän halpoja leffalippuja osana kampanjaa, jossa jaetaan yhteensä satoja halpoja lippuja. Huijauksesta tekee aidon oloisen uskottavan kokoinen palkinto (joskin satojen puoli-ilmaislippujen jakaminen olisi Finnkinollekin massiivinen ja hintava markkinointitempaus) sekä ulkoasultaan aidon oloiset sähköpostiviestit ja niissä lähetettyjen linkkien takaa löytyvät huijaussivustot.

Katso video: Lähimaksamiseen kohdistuvat pelot ovat foliohattuilua