Millaista osaamista finanssiyhtiöt tarvitsevat – katso tallenne pestuumarkkinoilta

Finanssiakatemian tavoitteena on lisätä työelämän ja oppilaitosten välistä yhteistyötä siten, että työelämän tarpeet huomioidaan oppilaitosten opetuksessa.

Torstaina 12. syyskuuta järjestetään Finanssiakatemian syysmarkkinat. Finanssiakatemia yhdistää alan työnantajat ja oppilaitokset. Tilaisuudessa finanssiyhtiöt kertovat lyhyissä tietoiskuissa, millaista osaamista heillä tarvitaan ja miksi heille kannattaa tulla töihin. Mallia on haettu pestuumarkkinoista, joilla maatiloille valittiin palvelusväkeä. Tilaisuutta voi seurata suorana kello 14 alkaen.

Tilaisuudessa pohditaan myös finanssialan koulutusta ja miten sitä voisi kehittää. Finanssialan oppilaitosten, Perho liiketalousopiston, Haaga-Helian ja Aalto-yliopiston, edustajat pohtivat paneelissa, kohtaako opetus työelämän tarpeet.

Finanssiakatemian uutisjymäyksessä esitellään työntekijäliittojen ja työnantajien yhdessä kehittämä työkalu, jonka tarkoitus on antaa kättä pidempää työpaikoilla esimiesten ja alaisten välisen vuoropuhelun käymiseksi. Työkalua esittelee Ammattiliitto Pron Antti Hakala. Opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen taas kertoo, miten hallitus aikoo turvata jatkuvan oppimisen.

Seuraa Finanssiakatemian syysmarkkinoita suorana 12.9. kello 14:00 alkaen