Moottoripyöräkausi alkaa – laita vakuutuksesi vertailuun

Kevät ja aurinko houkuttelevat esiin paitsi sirkuttajia puiden oksille, myös pärisijöitä teille. FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta on tehnyt kattavan vertailun moottoripyörien vakuutuksista, bonuksista, hinnoittelusta sekä vahinkojen korvaamisesta.

​Moottoripyörien vakuutuksissa on erikoispiirteitä verrattuna henkilöautojen liikennevakuutuksiin. Moottoripyörille tarjottavat vuodenaika- tai ajokausihinnoitellut vakuutukset ovat aina voimassa, mutta vakuutusmaksu muodostuu pääosin kesäkuukausilta.

Vuoden 2017 alussa voimaan tullut uusi liikennevakuutuslaki vaikutti monin tavoin myös moottoripyörävakuutusten hinnoitteluun. FINEn vertailussa selvisi, että vakuutusten hinnoissa ja ominaisuuksissa saattaa olla runsaasti eroja yhtiöstä riippuen.

”Bonusjärjestelmät vaihtelevat ja bonusprosentti voi olla saman henkilön tiedoilla hyvin erilainen eri yhtiössä. Eroja on siinä, miten nopeasti vuosittaiset bonukset kertyvät ja kuinka paljon bonusprosentti laskee sattuneen vahingon vuoksi”, kertoo FINEn vakuutusasiantuntija Hanna Salo tiedotteessa.

Vertailun tiedot perustuvat tämän vuoden maaliskuussa myynnissä olleisiin seitsemän vakuutusyhtiön liikenne- ja kaskovakuutuksiin.

FINEn vertailu