Musiikkia, grafiikkaa, tekstiä ja kuopsutusta – FA:n viestinnän uudet asiantuntijat Pauliina Kaaresvirta-Huhta ja Jarkko Louhelainen ammentavat inspiraatiota Turusta

Pauliina Kaaresvirta-Huhta työskentelee vaikuttajaviestinnän asiantuntijana ja Jarkko Louhelainen visuaalisen viestinnän asiantuntijana.
  • Vaikuttajaviestinnän asiantuntija Pauliina Kaaresvirta-Huhta ja visuaalisen viestinnän asiantuntija Jarkko Louhelainen ovat aloittaneet Finanssiala ry:ssä (FA).
  • Kaaresvirta-Huhdan vastuualueita ovat ulkoinen viestintä ja sisällöntuotanto sekä mediasuhteet.
  • Louhelainen vastaa FA:n visuaalisesta sisällöstä, infografiikoista ja somekanavien kehitystyöstä.
  • Kaaresvirta-Huhta on aiemmin työskennellyt muun muassa Rakennusteollisuus RT ry:ssä sekä eduskunta-avustajana.
  • Louhelainen on aiemmin työskennellyt muun muassa yrittäjänä sekä viestintätoimisto Drumissa ja markkinointitoimisto Myy Agencyssa.

Finanssiala ry:n (FA) muun muassa viestinnästä vastaava Vaikuttaminen-ryhmä vahvistui loppusyksystä kahdella osaajalla. Pauliina Kaaresvirta-Huhta työskentelee vaikuttajaviestinnän asiantuntijana ja Jarkko Louhelainen visuaalisen viestinnän asiantuntijana. Kumpikin vaikuttaa vahvasti siihen, millaisena Finanssiala ry näyttäytyy sidosryhmilleen.

”Kirjoitan ison osan FA:n julkisista uutisista ja kannanotoista ja kuulun FA:n edunvalvontaa koordinoivaan tiimiin. Lisäksi olen juuri perehtymässä FA:n uutiskirjeen taittoon ja tekemiseen. Osallistun myös erilaisten tilaisuuksien valmisteluun”, luettelee Kaaresvirta-Huhta.

”Vastuullani on kaikki visuaalinen, mitä FA tekee: infografiikasta ja logomaailmasta aina verkkosivujen visuaalisuuden yhtenäisyyteen. Lisäksi laadin visuaaliset ilmeet erilaisille teemakampanjoille, joista hiljattain on alkanut Kansankapitalismi-aiheinen kolumnisarja”, kertoo Louhelainen.

Varsinais-Suomi yhdistää

”Olen kotoisin Turusta… tai siis Kaarinasta. Se aina riippuu vähän kontekstista ja siitä, missä paikassa aiheesta keskustellaan”, Kaaresvirta-Huhta muotoilee.

Kaaresvirta-Huhta on valmistunut Turun yliopistosta pääaineenaan poliittinen historia. Ennen FA:ta hän työskenteli viestintä- ja lobbaustehtävissä Rakennusteollisuus RT:ssä ja sitä ennen useita vuosia eduskunta-avustajana. Turkulaisuus tai kaarinalaisuus – tilanteesta riippuen – on Kaaresvirta-Huhdan mukaan yksi hänen persoonallisuuttaan määrittävistä seikoista. Muita ovat puutarhanhoito ja jalkapallo.

”Kasvattiseurani on KaaPo eli Kaarinan Pojat. Aktiiviaikanani pelasin naisten liigaa TPS:ssä, mutta valitettavasti jo useaan kertaan leikattu polvi estää nykyisin pelaamisen.”

Turku yhdistää Kaaresvirta-Huhtaa ja Louhelaista. Alun perin Riihimäeltä lähtöisin oleva Louhelainen on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Turun kauppakorkeakoulusta, minkä lisäksi hän on valmistunut graafiseksi suunnittelijaksi Helsinki Design Schoolista. Louhelaisen vastuulla on FA:n visuaaliset sisällöt ja ilme – graafikkokielellä brändi.

”Brändin visuaalinen yhtenäisyys on tärkeää etenkin edunvalvontajärjestölle. Kun värit, elementit ja typografia ja niiden keskinäiset suhteet on mietitty hyvin ja kuvamaailma on yhtenäinen, myös kokonaisuus on uskottavampi. Tämä korostaa sitä, että organisaation asiantuntemukseen voi muutenkin luottaa,” Louhelainen pohtii.

Kitara soi ja multa roiskuu

Ennen FA:ta Louhelainen on työskennellyt markkinointitoimisto Myy Agencyssa ja viestintätoimisto Drumissa sekä yrittäjänä. FA:n työpaikkailmoituksen nähdessään ekonomi-graafikko tajusi, että visuaalisen viestinnän teko finanssialan etujärjestölle on työtehtävä, jossa hänen molemmat koulutuksensa yhdistyvät.

”Tässä yhdistyvät molempien maailmojen parhaat puolet: pääsen työskentelemään kauppakorkeakoulussa opiskelemieni talousteemojen parissa ja käyttämään luovuuttani toteuttamalla visuaalista suunnittelua.”

Louhelaisen vapaa-ajan täyttää musiikki sekä kuunneltuna, katsottuna että itse soitettuna. Sävellysten ja taustamusiikkien teon lisäksi hän soittaa kitaraa Kummeli-tv-sarjasta nimensä mukailleessa bändissä Los Tremolos.

”Tuo nimi on oikeastaan yksi monista työnimistä, jotka perustuvat jollekin puujalkavitsille. Kukaan meistä ei tainnut vain keksiä vielä parempaakaan. Se ehkä vielä muuttuu. Olen toteuttanut taustamusiikkeja myös työkseni erilaisiin videoprojekteihin.”

Kaaresvirta-Huhdan silmät syttyvät, kun keskustelu kääntyy vapaa-aikaan. Hänelle rakkain vapaa-ajan täyttäjä on puutarhanhoito eli kuopsuttaminen.

”Minulla on pieni piha, jossa on upea kukkapenkki ja istutuslaatikoita. Viime kesänä kasvatin muun muassa maissia, munakoisoa, kurkkua, chilejä ja papuja. Kukkapenkissä taas kasvaa pioneja ja liljoja, daalioita ja gladioluksia sekä muita äitini puutarhasta saatuja kaunokaisia.”

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan