Noora Tuohimaa työskentelee Finanssialan Kesäjuhlien konepellin alla

Finanssiala ry:n assistentin Noora Tuohimaan yksi tehtävistä on huolehtia, että tapahtumissa kaikki sujuu. Roll upit ovat paikoillaan ja erikoisruokavaliot menevät oikeille ihmisille. Esimerkiksi Finanssialan suurimman sidosryhmätapahtuman Kesäjuhlien konepellin alla tapahtuu runsaasti sellaista, mikä ei kuohuviiniään siemailevalle vieraalle välttämättä näy.

Oululaislähtöinen Tuohimaa aloitti Finanssiala ry:n (FA) Yhteiset palvelut -ryhmässä assistenttina kesäkuun alussa. Ainakin alkuvaiheessa Tuohimaata on työllistänyt Finanssialan Kesäjuhla, johon on tulossa yli 700 kutsuvierasta. Tilaisuutta on valmisteltu koko vuosi, ja Tuohimaa liittyi järjestelijäjoukkoon loppusuoralla.

”Olen aikaisemminkin ollut mukana järjestelemässä erilaisia tilaisuuksia. En pelkää tarttua uusiin tehtäviin lennosta.” Tuohimaa kertoo.

Tapahtumien pohtimisen lisäksi Tuohimaa tekee erilaisia yleisiä assistentin tehtäviä, kuten ylläpitää ja järjestelee FA:n rekistereitä ja sopii tapaamisia. Tuohimaan toiveena on päästä jossain vaiheessa työskentelemään henkilöstöhallinnon parissa. Vaasan yliopistosta valmistunut kauppatieteen maisteri opiskeli sivuaineenaan henkilöstöjohtamista.

”Olisi kiinnostavaa päästä kehittämään henkilöstön hyvinvointia. Ihmiset ja heidän toimintansa kiinnostavat minua kovasti. Hr-puolelta minulla ei tosin ole vielä paljon työkokemusta”, muun muassa käräjäsihteerinä, Marimekon myyjänä, laskutuspuolella, projektipäällikkönä, ja queenstownilaisen hampurilaisravintolan tarjoilijana työskennellyt Tuohimaa kertoo.