Nuoret tubettivat työpajoissa – tähtäimessä tuhatlappunen

"Mitä teille tulee mieleen sanoista oma talous?" kysyy Aino Kurkinen joukolta yhdeksäsluokkalaisia. Kurkinen vetää Nuorten Akatemian työpajaa, jonka tarkoituksena on saada nuoret pohtimaan omia raha-asioitaan ja omaa rahankäyttöään kuvaamalla aiheesta parin minuutin video. Paras pohtija saattaa voittaa tuhat euroa #Tubetatonni-kilpailusta.

#Tubetatonni-kisa on tarkoitettu kaikille yli 15-vuotiaille nuorille. Paras video voittaa tuhannen euron pääpalkinnon. Kilpailuun voi osallistua yksin, yhdessä kaverin kanssa tai joukkueena.

Tubetusvideon teossa nuoria opasti Aino Kurkinen eli Aikku, tubettaja itsekin.

Nuorten osallisuutta edistävä Nuorten akatemia on talven aikana järjestänyt kouluissa työpajoja, joissa nuoria kannustetaan kiinnittämään huomiota omaan talouteensa. Samalla nuoret kuvaavat videon, jolla he voivat osallistua #Tubetatonni-kilpailuun.

Maalipullot auttavat, jos kamera ei muuten tahdo pysyä pystyssä.

Kilpailu on auki vielä tämän viikon 18. helmikuuta saakka. Kolmen parhaan videon tekijät kutsutaan Helsinkiin palkintojen jakoon maaliskuun alussa.

Video ladataan YouTubeen ja linkki lähetetään osoitteeseen viestinta@finanssiala.fi. Mukaan tulee liittää yhteystiedot; nimi, osoite ja puhelinnumero sekä tieto siitä, mistä on kuullut kilpailusta. Osallistuja vastaa siitä, että hänellä on laillinen oikeus käyttää ja jakaa videota.