Päivä paloasemalla -tapahtumiin odotetaan 70 000 kävijää

Melkein kolmesataa paloasemaa avaa ovensa yleisölle tulevana lauantaina. Päivä Paloasemalla -tapahtumiin odotetaan 70 000 kävijää eri puolille Suomea.

Koko perheen tapahtumassa harjoitellaan hätäpoistumista, alkusammutusta ja palojen ehkäisyä. Tapahtumaan osallistuvat paloasemat löytyvät paloturvallisuusviikko.fi -internetsivuilta.

Vakuutusala mukana

Palontorjunta ja turvallisuustaitojen oppiminen on myös vakuutusalan näkökulmasta tärkeitä taitoja. Vakuutusyhtiöt korvaavat vuosittain vahinkoja reilun kahden miljardin euron edestä, joista palovahinkojen osuus on 200 miljoonaa. Tulipaloissa menehtyy tapaturmaisesti vuosittain keskimäärin 90 henkilöä. ”Tulipalon syttyessä aikaa pelastautumiseen on usein vain muutama minuutti. Siksi on tärkeää, että koko perhe opettelee kuinka tulipalotilanteessa toimitaan”, kertoo johtava asiantuntija Petri Mero Finanssialan Keskusliitosta. ”Päivä Paloasemalla -tapahtumissa ammattilaiset kertovat miten palosammuttimia käytetään ja miten oikeanlainen poistuminen tulipalon syttyessä tapahtuu”, jatkaa Mero.

Osa Paloturvallisuusviikkoa

Päivä Paloasemalla -tapahtuma on osa Paloturvallisuusviikkoa, jota vietetään tänä vuonna 23.11.-1.12.2013. Viikko koostuu kolmesta kampanjasta, Omasta paloharjoituksesta, Päivä Paloasemalla -tapahtumista ja Pohjoismaisesta palovaroitinpäivästä. Päivä Paloasemalla -tapahtuman järjestävät Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK, alueelliset pelastusliitot, alueelliset pelastuslaitokset ja lukuisat palokunnat kautta maan. Tapahtumaa tukee Palosuojelurahasto.

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat