Palo- ja vuotovahingot jatkavat voimakasta kasvuaan

Palo- ja vuotovahingoista maksetut vakuutuskorvaukset kasvoivat viime vuonna edellisvuosista selvästi. Erityisesti palovahinkokorvauksissa kasvu on ollut voimakasta.

​Viime vuonna palovahingoista korvattiin kaikkiaan lähes 208 miljoonaa euroa, kun vuonna 2009 korvauksia maksettiin noin 174 miljoonalla eurolla.

Vuotovahingoista maksettiin vakuutuskorvauksia viime vuonna 144 miljoonalla eurolla (noin 131 Meur vuonna 2009). Murto- ja varkausvahinkokorvausten määrä on sen sijaan kasvanut vain hienoisesti. Murroista maksettiin vakuutuskorvauksia viime vuonna kaikkiaan noin 27 miljoonalla eurolla (26 Meur vuonna 2009).

Vahinkokehityksessä sekä myönteisiä että kielteisiä ilmiöitä

– Palovahinkokorvausten voimakas kasvu johtuu erityisesti yritystoiminnan piirissä, muun muassa maatiloilla, lisääntyneistä suurpaloista. Kotitalouksien tulipalot eivät ole kasvaneet samassa suhteessa. Kotien vuotovahingot ovat puolestaan lisääntyneet yritysten vuotovahinkoja voimakkaammin, kertoo johtava asiantuntija Petri Mero Finanssialan Keskusliitosta.

Taustalla kotitalouksien vuotovahinkojen kasvussa ovat kiinteistöjen putkistojen ikääntyminen ja pesukoneista syntyvät vahingot. Putkiremontteja tehdään tarpeeseen nähden edelleen liian vähän. Myös pesukoneiden poistoletkujen liitännöissä on usein puutteita. Kokonaiskehitys murroissa on kaksijakoista. – Kotivakuutuksesta maksetut korvaukset ovat kasvaneet kappale- ja euromääräisesti merkittävästikin, mutta muuten murroista maksetut korvaukset ovat olleet laskussa, Mero toteaa. Lisätiedot: johtava asiantuntija Petri Mero, puh 020 793 4232

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat