Palontutkijat tiivistävät yhteistyötään

Suomalaiset palontutkijat yhdistävät voimansa. Tulipalojen tutkinnasta vastaavat poliisin ja pelastusviranomaisten sekä vakuutusyhtiöiden ja sähkötarkastajien edustajat ovat perustaneet palontutkintayhdistyksen, jonka tarkoitus on koota yhteen kunkin alan osaamista ja kokemusta.

​Yhdistyksen tarkoituksena on edistää palontutkinnan laatua ja palontutkijoiden ammattitaitoa. Tämä tapahtuu lisäämällä palojen tutkintaan liittyvää tiedonjakamista ja osallistumalla tutkimushankkeisiin. Samalla tutkijoiden kesken jaetaan parhaita käytänteitä ja pidetään yhteyttä ulkomaisiin kumppaneihin. Monissa muissa maissa vastaavia yhdistyksiä on ollut jo pitempään.

”Tällaiselle oli selvästi tilausta, sillä perustamista valmistelevaan kokoukseen osallistui lähes 60 asiantuntijaa Oulua myöten”, kertoo yhdistyksessä mukana oleva Finanssialan Keskusliiton johtaja Risto Karhunen. ”Tämä on nähty tarpeelliseksi, sillä viranomaisten palontutkinnassa on nähty pientä notkahdusta. Tarvitaan yhteistä näkemystä, joka löytyy paremmin samaan pöytään istumalla.”

Yhdistys saa rahoituksensa keräämistään jäsenmaksuista. Perustamiskokous pidettiin joulukuun alussa.