Paloturvallisuusviikolla on hyvä kerrata sammutustaitojaan

Nyt kuun vaihteessa vietetään paloturvallisuusviikkoa. Sen tarkoituksena on muistuttaa ihmisiä tulipalon vaaroista ja että suurin osa tulipaloista johtuu huolimattomuudesta tai tietämättömyydestä.

”Paloturvallisuusviikko on mainio, tiivis tilaisuus käydä viikon aikana läpi kodin yleinen paloturvallisuus ja harjoitella sammutustaitoja. Samalla tulee myös vaihdettua palovaroittimien patterit,” kehuu Finanssialan Keskusliiton johtava asiantuntija Petri Mero.

Viikon sijoittuminen marraskuun loppuun ei suinkaan ole sattumaa. Vuodenaika on pimeä ja joulu on edessä, joten kynttilät palavat ja takoissa roihuaa tuli.

Muista palovaroitin!

Lauantaina 26.11. vietettiin Päivä paloasemalla -tapahtumaa, jossa pääsi tutustumaan esimerkiksi palomiehen varusteiden pukemiseen ja sammutusvälineiden käyttöön. Tapahtuma järjestetään yli 350 paloasemalla.

Myös oman kodin paloturvallisuutta voi olla syytä kehittää. Paloturvallisuusviikon verkkosivuilla voi tehdä oman paloharjoituksen, jolla voi testata paloturvallisuutta kotona, taloyhtiössä, koulussa, päiväkodissa tai töissä.

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat