Pankit harjoittelivat tiedonvaihtoa ja varautumista kyberhäiriöön

Finanssiala on kehittänyt kyberturvallisuuttaan johdonmukaisesti, ja on tärkeää, että saavutettu taso kyetään säilyttämään. Kuva: Shutterstock
  • Finanssialan kybervalmiutta harjoiteltiin ISAC-tiedonvaihtoharjoituksessa 4. marraskuuta 2022.
  • Harjoitukseen osallistui pankkien lisäksi viranomaisten edustajia Kyberturvallisuuskeskuksesta, poliisista ja Huoltovarmuuskeskuksesta.
  • Myös Finanssiala ry:n (FA) viestintä oli mukana harjoituksessa.

Finanssialan yritykset ja viranomaiset harjoittelevat ja testaavat säännöllisesti varautumistaan kyberuhkiin: Syksyllä 2021 toimijat testasivat varautumistaan Finanssialan FATO-toimintaharjoituksessa. Marraskuun puolivälissä päättyy muun muassa maksuliikkeen häiriöihin varautumista testaava yritysten ja viranomaisten TIETO22-yhteistoimintaharjoitus.

FA:n toimia harjoituksessa edustanut valmiuspäällikkö Juha Nieminen korostaa, että varautumista on ylläpidettävä säännöllisin harjoituksin. Finanssiala on kehittänyt kyberturvallisuuttaan johdonmukaisesti, ja on tärkeää, että saavutettu taso kyetään säilyttämään.

”Finanssiala palvelee kansalaisten lisäksi yrityksiä ja julkista sektoria. Ei ole sellaista arvoketjun osaa, missä finanssiala ei olisi kriittisessä roolissa. On tärkeää, että alan yritykset ja viranomaiset harjoittelevat toimintaa yhdessä”, Nieminen sanoo.

Kyberturvallisuuskeskus muistuttaa, että työpöytäharjoitukset ovat erinomaisia tapoja tarkastella organisaatioiden prosesseja kyberhäiriöiden hallinnassa ja poikkeustilanteiden johtamisessa.

”Harjoittelu antaa aina mahdollisuuden koeponnistaa uusia prosesseja ja testata vanhojen toimivuutta uudenlaisissa skenaarioissa. ISAC-harjoituksessa tämä harjoittelu tehdään yhdessä, jolloin oppiminen tehostuu entisestään”, kertoo Finanssi ISACin toimialavastaava Jussi Leskinen Kyberturvallisuuskeskuksen tiedotteessa.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan