Pankkiala jälleen kaupallisen alan opiskelijoiden suosikki – nyt jo olympiadin verran!

Pankki- ja rahoitusala jatkaa kaupallista alaa opiskelevien tulevaisuuden työtoiveiden päämaalina. Kauppatieteen yliopisto-opiskelijoiden keskuudessa pankki- ja rahoitusala oli nyt neljättä vuotta putkeen suosituin toimia la, kun kysyttiin, m illä alalla tahtoisi tulevaisuudessa työskennellä. Tiedot käyvät ilmi T-Median tekemästä tutkimuksesta.

​Pankki- ja rahoitusala on ollut kauppatieteen yliopisto-opiskelijoiden suosiossa vuosikaudet. Ammattikorkeakouluissa tradenomitutkintoa suorittavien keskuudessa pankki- ja rahoitusala oli suosiossa kakkonen kaupan alan kiilatessa kärkeen. Tradenomiopiskelijat ovat rankanneet pankki- ja rahoitusalan kahden suosituimman toimialan kärkeen jo lähes vuosikymmenen yhteen menoon – viime vuonna tosin tuloksena oli pronssisija.

Vakuutusalan suosio ei ole aivan yhtä kirkas. Kauppatieteen yliopisto-opiskelijat kokivat vakuutusalan kymmenenneksi kiinnostavimmaksi. Tradenomiopiskelijat rankkasivat vakuutusalan kiinnostavuudessa seitsemänneksi. Vakuutusalan suosio näyttää nyt viime vuosien valossa olevan elpymässä.

Ilmapiiri yhä tärkeämpi työpaikan valinnassa

T-Media kartoitti myös kaupallisen alan osaajien työpaikan valinnan perusteita. Valintaperusteita kysyttiin paitsi opiskelijoilta, myös alalla jo työssä olevilta. Mielenkiintoiset työtehtävät olivat tärkein valintaperuste.

”Pankki- ja rahoitus- sekä vakuutusala käyvät parhaillaan läpi voimakasta muutosta digitalisaation vuoksi. Koko liiketoimintaa muokataan uuteen uskoon, mikä avaa erittäin mielenkiintoisia työtehtäviä nyt ja tulevaisuudessa. Samalla kuitenkin alan ihmisläheisyydestä ja ihmisten kohtaamisen taidosta uusissa kanavissa on pidettävä kiinni. Finanssiala on etenkin palveluala”, sanoo Finanssiala ry:n johtava asiantuntija Tarja Kallonen.

Kaupallisen alan osaajien keskuudessa nouseva työpaikanvalintakriteeri on hyvä työilmapiiri. Se on noussut jo kolmanneksi tärkeimmäksi perusteeksi valita työpaikka. Toiseksi tärkein on hyvä palkkataso.

”Tulevaisuuden osaajista kilpailtaessa on entistä tärkeämpää, miten finanssialan työnantajat onnistuvat kertomaan työpaikkojen työilmapiiristä. Pankkien ja vakuutusyhtiöiden kannattaa tuoda näyttävästi esille, miten eri tavoin henkilöstöstä pidetään huolta, kuinka paljon työntekijöiden osaamista kehitetään, millaisia työkavereita löytyy ja mikä on työnteon merkitys ja fiilis”, Kallonen vinkkaa.
Finanssialalle pyrkimisestä ja alalla työskentelystä löytää lisätietoa finanssialalle.fi-sivustolta.

T-Median tutkimus finanssialan suosiosta