Perustulo ja talouden kehitys aiheina Talousgurun alkukilpailussa

Lukiolaiset pääsivät testaamaan taloustaitojaan 18. tammikuuta pidetyssä valtakunnallisessa Talousguru 2017 alkukilpailussa. Mukana kilpailussa oli 128 lukiota eri puolilta Suomea. Kilpailijat pohtivat mm. perustulon hyviä ja huonoja puolia sekä talouden kehityksen oleellisia muutoksia itsenäisyyden aikana.

Talousguru-kilpailua on käyty Suomen lukioissa 20 vuotta ja sen tarkoituksena on kannustaa nuoria talousasioiden pariin.

Perinteisen kilpailun ohella nuoria haastetaan pohtimaan rahankäyttöään myös tubettamalla. Parhaillaan käynnissä oleva #Tubetatonni-videoblogikilpailuun voivat osallistua kaikki yli 15-vuotiaat 1.1.–24.2.2017 välisenä aikana.

#Tubetatonnissa nuoret voivat pohtia omaa rahankäyttöään ja siihen liittyviä kokemuksia, kommelluksia ja oppeja tekemällä oman vlogin. Parhaan vlogin tekijä palkitaan 1000 eurolla. Lisätietoa kampanjasta ja molemmista kilpailuista on Talousguru.net -sivustolla. Sieltä löytyy myös suositun vloggaajan TJCG:n yli 60 000 katselukertaa kerännyt vlogi säästämisvinkeistä.

Finaalit maaliskuussa

Talousguru 2017 –kilpailun 14 finalistia valitaan alkukilpailun perusteella tammikuun lopussa. Finalistit kokoontuvat Helsinkiin loppukilpailuun 2.-3. maaliskuuta, jonka päätteeksi julkistetaan vuoden 2017 Talousguru. Voittaja saa 1 000 €:n rahapalkinnon ohella arvostetun Talousguru-tittelin, toiseksi tullut kilpailija 500 € ja kolmanneksi sijoittunut 250 €. Lisäksi voittajan koulu saa vuodeksi haltuunsa kilpailun kiertopalkintona toimivan aidon tohtorin hatun. Kaikki finalistit saavat myös lehtipalkintoja ja diplomin. Useat korkeakoulut tarjoavat kilpailuissa parhaiten menestyneille opiskelupaikkoja ilman pääsykoetta.

Suomi 100 -ohjelmassa olevan kampanjan molemmat kilpailut huipentuvat 3. maaliskuuta Sanomatalon Mediatorilla Helsingin Sanomien kanssa järjestettävässä yleisötilaisuudessa, jossa talousgurut ja tubettajat haastavat finanssialan johtoa.

Talousosaamisen Talousguru-kampanjan järjestävät Finanssialan Keskusliitto, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ja FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta. Yhteistyössä ovat mukana myös Taloustoimittajien yhdistys, Helsingin Sanomat sekä Suomen Lukiolaisten Liitto.

Lisätietoja:
Kristiina Siikala, viestintäpäällikkö, Finanssialan Keskusliitto, p. 020 793 4273, kristiina.siikala@finanssiala.fi

Elina Antila, viestintäpäällikkö, FINE, p. 040 548 3838, elina.antila@fine.fi
Kirsi Ruhanen, toiminnanjohtaja, HYOL ry, p. 044 303 1789, kirsi.ruhanen@hyol.fi