Pidä pöpöt poissa – maksa mobiililaitteella

Tiesitkö, että maksutavoista mobiilimaksaminen tarjoaa eniten fyysistä etäisyyttä? Päivittäistavarakaupassa asioidessa viimeistään maksuhetkellä päädymme lähikontaktiin. Maksutavasta riippuen voimme lisätä fyysistä etäisyyttä ja vähentää yhteisten pintojen koskettelua. Mobiilimaksu on hyvä vaihtoehto: silloin tunnusluku annetaan tarvittaessa älypuhelimeen tai tablettiin eikä maksupäätteeseen tarvitse koskea lainkaan. Mobiilimaksulla voi siten maksaa suuriakin kertasummia koskematta mihinkään. Kokosimme yleisimmät mobiilimaksusovellukset yhteen! 

Mobiilimaksaminen on turvallista – pidä laitteestasi huolta

Lähimaksamiseen tai mobiilimaksamiseen liittyviä väärinkäytöksiä ei ole tiedossa Suomessa eikä muualla Euroopassa. Kaikkien maksuvälineiden kanssa tulee kuitenkin olla huolellinen. Jos mikä tahansa kortti katoaa tai se varastetaan, täytyy katoamisesta heti ilmoittaa pankkiin. Sama pätee verkkopankkitunnuksiin ja älylaitteisiin. Älypuhelin tai tabletti kannattaa ehdottomasti lukita turvakoodilla, jos sormenjälki- tai kasvotunnistus ei ole mahdollinen.

”Maksaminen on turvallista – tärkeintä on säilyttää maksuvälineet ja pankkitunnukset omissa käsissä. Ne ovat henkilökohtaisia”, huomauttaa Finanssiala ry:n asiantuntija Peter Jansson.

Korttimaksuja on hyvä seurata korttiin liitetyltä tililtä tai laskulta ja verrata tapahtumia kuitteihin. Jos tilillä näkyy sinne kuulumattomia tapahtumia, kannattaa olla yhteydessä pankkiin mahdollisimman pian. Myös erilaiset mobiilisovellukset helpottavat tilitapahtumien seurantaa.

Miksei maksukorttien lähimaksurajaa nosteta? Kuuntele Alivakuutussihteerin koronaekstra ja viisastu!

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat