Poliisi tutkii mahdollisia korttikopiointeja

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tutkii Otto-automaateilla mahdollisesti tehtyjä maksukorttien kopiointeja.

Korttikopiontia epäillään tapahtuneen useilla käteisnostoautomaateilla pääkaupunkiseudulla.

Varotoimenpiteenä mahdollisten korttien väärinkäytösten ehkäisemiseksi pankit ja muut korttien myöntäjät voivat sulkea joitain kortteja. Korttien myöntäjät ovat tarvittaessa yhteydessä asiakkaisiin. Kortinhaltijat eivät vastaa mahdollisista tapaukseen liittyvistä väärinkäytöksistä.

Ohjeita väärinkäytösten estämiseksi

Kortin käytössä kehotetaan tarkkaavaisuuteen niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Mikäli automaatissa tai sen toiminnassa ilmenee jotakin epäilyttävää (esim. kortti jää automaattiin, kortinlukijaan on kiinnitetty ylimääräisiä laitteita), on maksutapahtuma automaatilla syytä keskeyttää ja epäilyistä tulisi ilmoittaa viipymättä automaatilta löytyviin yhteystietoihin.
Kortin väärinkäyttö saadaan estettyä ilmoittamalla korttien sulkupalveluun (24 h/vrk) tai omaan pankkiin. Yhteystiedot sulkupalveluun kotimaassa puh. 020 333, ulkomailta +358 20 333.
Paras turva rikollisia vastaan on suojata kortin tunnusluku aina sitä syöttäessä peittämällä näppäimistö esimerkiksi toisella kädellä, riippumatta siitä missä korttia käyttää.

Lue lisää:

Itä-Uudenmaan poliisilaitos: Itä-Uudenmaan poliisi tutkii skimmaussarjaa (13.5.2011)

Pankkiturvallisuus-sivusto: Maksukortit