Politiikan aktiiviharrastaja Samuel Jokela kehittää FA:n somekanavia ja toimii viestinnän yleistekijänä

Samuel Jokelan vastuulla ovat erityisesti sosiaalisen median kanavien ylläpito ja vaikuttajaviestinnän kanavastrategian kehittäminen.
  • Samuel Jokela on aloittanut Finanssiala ry:ssä (FA) sosiaaliseen mediaan painottuneena vaikuttajaviestinnän asiantuntijana.
  • Hänen tehtäviään ovat muun muassa sosiaalisen median kanavien ylläpito ja kehitys sekä sidosryhmäyhteistyö.
  • Jokela on aiemmin työskennellyt muun muassa vaikuttajaviestintätoimisto Rud Pedersenillä.

Finanssiala ry:ssä (FA) elo-syyskuun vaihteessa aloittaneella Samuel Jokelalla on vaikuttajaviestinnän asiantuntijalle sopiva, mutta nuorelle miehelle hieman erikoinen harrastus: Hän lukee iltaisin ennen nukkumaanmenoa hyvinvointialueiden kokousten pöytäkirjoja ja luonnoksia aluestrategioista.

”Edellisessä työpaikassani vaikuttajaviestintätoimisto Rud Pedesenillä tein runsaasti hyvinvointialueisiin, erityisesti sosiaali- ja terveyspolitiikkaan painottuvaa työtä. Innostus jäi”, Jokela kertoo.

Jokelan koko elämää määrittelevä asia on kiinnostus politiikkaan. Intohimo alkoi jo lukiossa.

”Olin järjestänyt lukiossa erilaisia keskustelutilaisuuksia, joissa oli muun muassa vieraana suomalaisia eturivin näyttelijöitä. Tilaisuuksien järjestämisen kautta sain kuulla, että vihreiden Pekka Haavisto olisi tulossa lukioon puhumaan politiikasta ja aikaisemman taustan pohjalta sain idean läpi puheen vaihtamisesta haastatteluun. Sen jälkeen sain häneltä kutsun eduskuntaan syömään. Sitä kautta päädyin hänen kampanjatiimiinsä. Olen ollut myöhemmin vihreissä myös erilaisissa luottamustehtävissä. Lisäksi olen tehnyt vaalikampanjatyötä mm. europarlamentaarikko Alviina Alametsälle ja viime aluevaaleissa Jaakko Mustakalliolle.”

FA:ssa Jokelan vastuulla ovat erityisesti sosiaalisen median kanavien ylläpito ja vaikuttajaviestinnän kanavastrategian kehittäminen. Heti ensimmäisenä työpäivänään Jokela matkusti nuorille vaikuttajille suunnattuun Arvot ja Talous -seminaariin. Neljäntenä työpäivänä syntyi somesisältöä finanssialan ja viranomaisten välisestä pesäpallo-ottelusta.

”Tehtävänäni on sisältöjen lisäksi tarkastella ja päivittää FA:n strategiaa eri kanavissa. Mikä on vaikuttajaviestinnän ja somen yhteys? Miksi teemme asiat näin? Mitä haluamme viesteillämme sanoa ja ketkä tavoittaa?”

Edunvalvonnan miekka ja nyrkki

Jokela tekee vapaa-aikanaan muutakin kuin lukee kokouspöytäkirjoja. Tämän hetken tärkein urheiluharrastus on telinevoimistelu. Jokela on aiemmin harrastanut myös kahdeksan vuotta kalpamiekkailua sekä kamppailulajeja, kuten thainyrkkeilyä ja judoa.

”Urheilun lisäksi politiikka täyttää vapaa-aikaani. Politiikka ei ole työ, joka jätetään työpaikalle, vaan intohimo, tapa elää ja osa arkea”, Jokela maalailee.

Helsingissä kasvanut Jokela on valmistunut Tampereen yliopistosta pääaineinaan politiikan tutkimus ja valtio-oppi. Kiinnostus finanssialaan tulee opintojen kautta: yksi sivuaineista oli makrotalous ja kandidaatintyön aihe oli talouspolitiikka.

”Minua on aina kiinnostanut, miten taloudesta ja talouspolitiikasta puhutaan, ja finanssiala on keskeisessä roolissa määrittämässä termistöä ja keskustelun tapaa.”

Politiikan ja urheilun lisäksi Jokela käy erilaisissa kulttuuritapahtumissa ja harrastaa pelejä ja elokuvia. Loppuun Jokela vielä antaa tunnustusta Finanssiala ry:n hakukoneoptimoinnille.

”Googlasin vaikuttajaviestinnän asiantuntijaa ja ensimmäisenä tuli vastaan FA:n työpaikkailmoitus.”