Pörssikurssien lasku söi rahastopääomaa toukokuussa

Sijoitusrahastojen pääoma oli toukokuussa 58,7 miljardia euroa. Huolimatta siitä, että rahastoihin tuli uutta pääomaa 437,1 miljoonaa euroa, rahastopääoma laski kuun aikana pörssikurssien laskun vuoksi 1,3 miljardia euroa.

​Osakerahastojen pääoma oli toukokuussa 19 miljardia euroa, jossa laskua oli 1,9 miljardia euroa. Lunastusten osuus laskusta oli 409 miljoonaa euroa ja kurssikehityksen vaikutus 1,5 miljardia euroa.

Pitkän koron rahastojen pääoma pieneni 253 miljoonalla eurolla päätyen 18 miljardiin euroon. Nettolunastuksia tehtiin näistä rahastoista yhteensä 209 miljoonaa euroa. Pääomia nostettiin erityisesti euroalueen yrityslainarahastoista (523 milj. €). Uutta pääomaa sijoitettiin globaaleihin luokiteltuihin yrityslainarahastoihin (151 milj. €) ja valtionlainarahastoihin (124 milj. €). Kokonaisuutena muutokset pitkän koron rahastoissa olivat vähäisiä.

Sijoittajien pyrkimys välttää rahoitusmarkkinoiden riskejä näkyy siinä, että lyhyen koron rahastoihin sijoitettiin toukokuussa miljardi euroa uutta pääomaa. Näistä rahastoista erityisesti rahamarkkinarahastot (499 milj. €) ja muut lyhyen koron rahastot (329 milj. €) kiinnostivat sijoittajia.

Yhdistelmärahastojen pääoma laski 233 miljoonaa euroa ja oli toukokuun lopussa 8,3 miljardia euroa. Vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen (vipu-, raaka-aine ym. rahastot) pääoma laski 19 miljoonaa euroa päätyen 1,4 miljardiin euroon.

Toukokuun tuottoisin rahastoluokka oli terveydenhoitoalalle sijoittavien rahastojen luokka 1,4 prosentin kuukausituotolla. Rahastoluokka tuotti parhaiten myös vuoden tarkastelujaksolla, jonka tuotto oli keskimäärin 11,1 prosenttia.

Viiden vuoden tarkastelujaksolla tuottoisin rahastoluokka on ollut euroalueen valtioriskiä sisältävien rahastojen luokka 5 prosentin vuotuisella tuotolla. Rahastoluokka on paras myös Sharpen luvulla mitattuna (Sharpe 1,3).

 

Lisätiedot:
viestintäpäällikkö Marjo Lapatto, puh. 020 793 4274

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat