Rahoitusalan kiky-sopimus vahvistettu

Neljän kuukauden mittaiset rahoitusalan työehtosopimusneuvottelut saatiin lopulliseen päätökseen maanantaina  29.8., kun Ammattiliitto Pron hallitus viimeisenä rahoitusalan työmarkkinajärjestönä hyväksyi virallisesti viime viikolla 24.8. saadun neuvottelutuloksen.

​”Kilpailukykysopimuksen soveltamisesta osapuolten välillä oli jo alkukesästä alustava yhteisymmärrys. On erinomaista, että tulos on nyt kaikkien osapuolten hallintojen hyväksymä ja tehdyt ratkaisut tukevat kilpailukykyä, työaikojen joustoja ja asiakaspalveluaikojen laajentamista”, sanoo finanssialan sopimusneuvotteluista vastaava varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto Paltasta.

Neuvotteluissa sovittiin kilpailukykysopimusasioiden lisäksi muun muassa Hyvinvoiva finanssiala -hankkeen jatkamisesta. ”Pidämme erittäin tärkeänä, että jatkamme hyvää ja uraauurtavaa yhteistyötä, jonka tavoitteena on finanssialan henkilöstön työhyvinvoinnin lisääminen sekä alan tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantaminen”, Aarto korostaa.

Rahoitusalan neuvotteluissa rahoitusalan työnantajia edusti Finanssialan Keskusliitto (FK) ja palkansaajia Ammattiliitto Nousun lisäksi Ammattiliitto Pro ja YTN Ylemmät Toimihenkilöt.

Rahoitusalan sopimuksen piirissä on noin 28 000 pankki- ja rahoitusalan työntekijää. Vakuutusalalle ratkaisu löydettiin jo kesäkuun alussa. Vakuutusalan sopimukseen kuuluu noin 12 000 toimihenkilöä.

Finanssialan Keskusliitto vastaa rahoitus- ja vakuutusalan työmarkkinapoliittisesta edunvalvonnasta. Palvelualojen työnantajat Palta hoitaa käytännön työmarkkinatoiminnan, josta on sovittu liittojen kesken yhteistyösopimuksella.