S-Pankin Ylihurula: EU-sääntely keskeinen syy FA:han liittymiseen

Keskeinen syy S-Pankin jäsenyyteen on Euroopan unionista tulevan sääntelyn lisääntyminen, kertoo S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula. S-Pankin mielestä esimerkiksi sijoituspalveluiden myyntiin kohdistuva sääntely turvaa asiakkaan asemaa ja tähän liittyvässä tiedonsaannissa FA on tehokas kumppani.

Eurooppalaiset pankit ovat keskenään hyvin erilaisessa tilanteessa ja siksi vakavaraisilla suomalaisilla finanssialan toimijoilla on hyvä olla yhteistä edunvalvontaa EU-tasolla. Ylihurulan mukaan FA:n kattava jäsenistö tekee siitä merkittävän toimijan Euroopassa suomalaisen finanssialan äänenä.

”Haluamme olla tuomassa erilaisia, reiluja ja ymmärrettäviä säästämisen ja sijoittamisen ratkaisuja koko kansan ulottuville. Näen, että esimerkiksi pienistä puroista koostuva mikrosäästäminen luo mahdollisuuden siihen, että jokainen suomalainen voi saada vähän rahakkaamman ja tätä kautta turvallisemman tulevaisuuden. Tässä tulevan sääntelyn ennakoiminen ja hyödyntäminen nousee keskeiseen asemaan”, Ylihurula summaa.

FA:n hallitus hyväksyi perjantaina 15. syyskuuta S-Pankin jäsenyyden yksimielisesti. S-Pankin täysjäsenyys alkaa välittömästi. S-Pankin varainhoitotoiminnasta vastaava FIM on ollut Finanssialan jäsen jo aiemmin.

Lisätiedot:
Pekka Ylihurula, toimitusjohtaja, S-Pankki
pekka.ylihurula@s-pankki.fi

010 768 2100