S-Pankin Ylihurula: Pankkipalvelu itsessään on pirun tylsää

Hiljattain Finanssiala ry:n jäseneksi liittyneen S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula uskoo, että finanssialan ja muiden toimialojen rajat hämärtyvät tulevaisuudessa entisestään. Finanssiala ry:n (FA) hallituksen syyskokous valitsi perjantaina Ylihurulan hallituksen jäseneksi.

Finanssialalla on tapahtunut tällä vuosituhannella toimialaliukumaa, jossa pankit ja vakuutusyhtiöt ovat lähentyneet toisiaan. Ylihurula uskoo, että tulevaisuudessa rajat hämärtyvät entisestään myös finanssialan ja muiden toimialojen välillä.

”Pankkipalvelu itsessään on pirun tylsää. Ei ketään kiinnosta, että miten se asuntolainanlyhennys nyt lähti tililtä. Tämän päivän suurimmat innovaatiot tapahtuvat toimialojen rajoilla.”

Ylihurulan mukaan joissakin tapauksissa toimii järjestely, jossa muu palvelu on edessä ja pankki taustalla. Hän kertoo esimerkkinä S-Ryhmän huoltoasemilla toimivan mobiilitankkauspalvelun, joka on S-Pankin toteuttama.

”Ei se kuitenkaan ole mikään S-Pankin palvelu vaan ABC-asemien. Pankki huolehtii, että raha liikkuu ja palvelu pelaa – ABC hoitaa julkisivun.”

Yhdessä digitaaliseen Suomeen

S-Pankista tuli Finanssiala ry:n jäsen syyskuussa. Ylihurulan mukaan finanssialan yritysten rooli Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamisessa on keskeinen ja siksi S-Pankki haluaa olla FA:n osana rakentamassa tätä tulevaisuutta.

”Toinen tärkeä syy FA:han liittymiselle oli Euroopan unionista tulevan sääntelyn lisääntyminen. S-Pankki näkee asiakkaan asemaa turvaavan, muun muassa sijoituspalveluiden myyntiin kohdistuvan sääntelyn ehdottoman hyvänä asiana, ja tähän liittyvässä tiedonsaannissa FA toimii S-Pankille kustannustehokkaana kumppanina” Ylihurula summaa.

Ylihurula aloitti FA:n hallituksen jäsenenä 15. joulukuuta. Ylihurulan ohella hallituksen uusia jäseniä ovat Tomi Närhinen Säästöpankista ja Pekka Määttä Vakuutusyhtiö Pohjantähdestä. Puheenjohtajana jatkaa Nordean Ari Kaperi.

Uutinen on osa juttusarjaa, jossa haastattelemme Finanssiala ry:n hallituksen jäseniä jostakin ajankohtaisesta aiheesta.

FA:n hallitus