Samlinkin ja Fivan kautta pankkiasiantuntijaksi FK:oon

Finanssialan Keskusliitossa on aloittanut vuoden alussa työnsä johtavana asiantuntijana Ingalill Aspholm. Ennen FK:oon tuloaan Aspholm on työskennellyt Samlinkissä ja Finanssivalvonnassa.

​FK:ssa Aspholmin vastuualueisiin kuuluu pankkien vakavaraisuus- ja riskienhallinta-asiat.

Samlinkissä Aspholm työskenteli vuoden verran viranomaisraportoinnin osastopäällikkönä. Sitä ennen työuraa karttui Finanssivalvonnasta, jossa Aspholm työskenteli vuodesta 2002 lähtien markkinavalvonnan vanhempana asiantuntijana.

Aspholmilla on FK:oon sopivaa kansainvälistä kokemusta. Fivassa ollessaan hän työskenteli kahden vuoden ajan Suomen edustajana Lontoossa nykyisen eurooppalaisen pankkivalvoja EBAn edeltäjän sihteeristössä. Eurooppalaista pankkivalvontaa oltiin tuolloin pystyttämässä.

Koulutukseltaan Aspholm on kauppatieteen tohtori. Väitöskirjansa hän teki Hankenilla tilintarkastajan vahingonkorvausvastuusta. Lisäksi Aspholm on opiskellut vuoden verran Hampurissa oikeustaloustiedettä suorittaen master of laws -tutkinnon (LL.M.).

47-vuotias Pernajasta kotoisin oleva Aspholm on uusista työtehtävistä innoissaan työskenneltyään vuoden verran tietojärjestelmien parissa. ”Tuntuu sille, kuin olisin kotiini tullut. Töitä on paljon, mutta sellaisia, jotka ovat minulle tuttuja ja joista pidän!”