Savonlinnan Talousguru-kilpailun osallistujat saivat sponsorikseen paikallisen yrityksen – ”Palkitsemme parhaat naiset ja miehet”

Jo toista vuotta peräkkäin savonlinnalainen Vesihuoltotekniikka Kotilainen Oy lahjoittaa paikallisen lukion alkukilpailussa parhaiten pärjänneille kilpailijoille rahallisen stipendin.
  • Lukiolaisten Talousguru valitaan ensi keväänä jo 25. kerran. Lukioiden ilmoittautuminen on käynnissä 22.12. saakka osoitteessa Talousguru.net.
  • Kilpailun tavoitteena on nostaa lukiolaisten kiinnostusta talousasioihin.
  • Talousguru -kilpailun pääjärjestäjät ovat Finanssiala ry, FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta ja Historian ja yhteiskuntaopettajien liitto HYOL ry. Kilpailua tukevat Kauppalehti, Talous ja nuoret TAT, Lukiolaisten liitto ja Taloustoimittajat ry.

Talousguru-kilpailu järjestetään kaikissa ilmoittautuneissa lukioissa ylioppilaskirjoitusten tapaan. Kilpailupäivä on keskiviikko 11.1.2023 klo 9–11. Opettaja tarkastaa alkukilpailukokeet ja lähettää koulun parhaan vastauksen eteen päin. Parhaiden vastausten joukosta poimitaan 1.3.2023 Helsingissä pidettävään loppukilpailuun 14 osanottajan joukko. Kilpailun avulla koululle on mahdollisuus saada valtakunnallista näkyvyyttä!

Vuoden 2023 Talousguru-kilpailun alkukarsintoihin ilmoittautuminen on kuumimmillaan. Edellisvuosien tapaan mukaan odotetaan noin 150 lukiota, mutta ennakkotietojen perusteella vain yksi lukio saa taakseen vapaaehtoisen paikallisen sponsorin.

Vesihuoltotekniikka Kotilainen Oy jakaa jo toista kertaa peräkkäin Savonlinnan lyseon lukion parhaille osallistujille rahallisen palkinnon. Tällä kertaa voittosumman jaossa on mukana sukupuolikiintiöt. Taustalla piilee huoli nuorten talousosaamisesta sekä nuorten naisten alhaisesta osallistujaprosentista Talousguru-kilpailuun niin Savonlinnassa kuin kansallisesti.

”Lahjoituksemme taustalla on vilpitön halu tukea paikkakunnan nuorten kiinnostusta talousasioihin. En varsinaisesti usko sukupuolikiintiöihin, mutta koin sen tällä kertaa hyödylliseksi tavaksi puhutella kilpailuun osallistuvien sukupuolijakaumaa. Näen, että itse kisamenestyksen ohitse on tärkeää lisätä paikkakunnan koko ikäluokan talousosaamista”, painottaa toimitusjohtaja Juha-Pekka Kotilainen.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan