Sijoitusneuvojaksi voi tenttiä milloin tahansa

Sijoituspalvelualan tutkinnon voi tätä nykyä suorittaa kirjastossa haluamaan aikana. Finanssiala ry suosittelee, että kaikki sijoituspalvelutehtävissä toimivat suorittavat Sijoituspalvelututkinnon (APV1) ja vaativimmissa sijoituspalvelutehtävissä toimivat henkilöt Sijoitusneuvojan tutkinnon (APV2).

APV-tutkinnot on voinut alkuvuodesta asti suorittaa milloin haluaa. Erilliset, neljästi vuodessa järjestettävät tenttitilaisuudet ovat historiaa. Tenttipisteitä on Helsingissä, Iisalmessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Raisiossa, Rovaniemellä, Tampereella, Vaasassa ja Varkaudessa.

”Tenttijä saa kirjastossa tabletin käteensä. Kun tentti on valmis, kokelas saa heti tiedon, menikö tentti läpi vai ei. Yksinkertaista ja modernia”, kertoo APV-sijoitustutkinnot Oy:n toimitusjohtaja Markku Savikko.

APV-sijoitustutkinnot hallinnoi ja kehittää sijoituspalvelualan osaamista Suomessa. Se järjestää sijoitustutkinnot yhdessä Aalto University Executive Educationin kanssa. APV-sijoitustutkinnot Oy:n omistavat suuret pankkiryhmittymät ja joukko pienempiä sijoituspalveluyrityksiä.

Finanssialan lisääntyvä sääntely on nostanut APV-tutkintojen vaikeustasoa jonkin verran. Esimerkiksi rahanpesua koskevat säännökset ja vakuutusten tarjoamista koskeva IDD-direktiivi ovat laajentaneet tietomäärää, joka tutkinnon suorittajan tulee osata. Myös tenttikysymykset ovat monipuolisempia kuin vanhan tutkintorakenteen oikein/väärin-monivalinnat.

”Eräskin tentin suorittanut jätti tablettinsa ja totesi kiroten, että tähän tenttiinhän olisi pitänyt lukeakin”, Savikko kertoo.