Sijoitusrahastolain uudistus on tervetullut

Finanssiala kannattaa valtiovarainministeriön keskiviikkoista alustavaa esitystä sijoitusrahastolain uudistamiseksi. Valtiovarainministeriön mukaan uudistuksen tavoitteena on vähentää rahastotoiminnan keskittyneisyyttä Suomessa sekä lisätä rahastoyhtiöiden ja sijoitusrahastojen kilpailukykyä sekä kotimaassa että ulkomailla.

​Finanssiala kannattaa valtiovarainministeriön keskiviikkoista alustavaa esitystä sijoitusrahastolain uudistamiseksi. Valtiovarainministeriön mukaan uudistuksen tavoitteena on vähentää rahastotoiminnan keskittyneisyyttä Suomessa sekä lisätä rahastoyhtiöiden ja sijoitusrahastojen kilpailukykyä sekä kotimaassa että ulkomailla.

Valtiovarainministeriö pyrkii päivittämään sijoitusrahastolakia vastaamaan muiden EU-maiden sääntelyä. Tämä toisi lisää joustavuutta järjestelmään ja uusia vaihtoehtoja esimerkiksi yhtiömuotoihin. ”On hyvä juttu että uudistus on edennyt. Kansainvälisen kilpailukyvyn takia Suomen sääntelyn tulee olla samalla tasolla kuin keskeisillä kilpailijamailla eli lähinnä muilla Pohjoismailla ja Luxemburgilla”, sanoo FK:n johtava lakimies Jari Virta.

Sijoittajalle rahaston kotipaikalla ei ole sinänsä merkitystä, mutta kotimaiset rahastot ovat rakenteeltaan ja toimintatavoiltaan tuttuja suomalaisille. Virta myös muistuttaa, että Suomeen keskitetty sijoitustoiminta toisi työpaikkoja Suomeen.

Sijoitusrahastolain uudistus on osa hallituksen kärkihanketta, jonka tavoitteensa on normien purkaminen. Valtiovarainministeriö on nyt aloittanut uudistuksen esivalmistelun, ja sen kulkuun voi vaikuttaa kertomalla mielipiteensä Lausuntopalvelu.fi:ssä. Lausuntoaika jatkuu 14. joulukuuta saakka.

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat