Suomalaiset ovat Euroopan kärkeä nettipankin käytössä

Suomalaiset, hollantilaiset ja tanskalaiset ovat Euroopan kovimpia verkkopankin käyttäjiä, ilmenee Eurostatin tilastoista. 89 prosenttia kärkikolmikon asukkaista käyttää verkkopankkia. Vähiten verkkopankkia käytetään Bulgariassa ja Romaniassa. Niiden asukkaista vain 7 prosenttia käyttää verkkopankkia.

Suomessa myös ikääntyneet ovat ottaneet verkkopankin omakseen. Finanssiala ry:n vuoden 2017 Säästäminen, luotonkäyttö ja maksutavat (SLM) -tutkimuksen mukaan yli 80 prosenttia 65–74-vuotiaista maksaa laskunsa tavallisimmin verkkopankissa. 75–79-vuotiaissakin luku on lähes 60 prosenttia. Luku on ollut nousussa koko mittausajan, vuodesta 2007.

”Euroopan mittakaavassa suomalaiset ikääntyneet ovat verkkopankin käytön etujoukoissa. Todennäköisesti luvut ovat nyt vieläkin korkeampia”, toteaa Finanssiala ry:n kehityspäällikkö Kristiina Siikala.

Koko kansan verkkopankinkäytössä SLM-tutkimuksen tulokset olivat samankaltaisia. 90 prosenttia vastanneista sanoi vuonna 2017 maksavansa laskunsa pääasiallisesti verkkopankissa. Noin puolet suomalaisista käyttää verkkopankkia joko pääasiallisesti tai toissijaisesti jollain mobiililaitteella.

Tuoreita lukuja saadaan keväällä, kun uusi Säästäminen, luotonkäyttö ja maksutavat -tutkimus julkaistaan.

Säästäminen, luotonkäyttö ja maksutavat 2017

Eurostatin tiedote