Suomalaisille pk-yrityksille yli 220 miljoonaa euroa hyväehtoista rahoitusta

Pk-yritysaloitteeseen sitoutuneet Ålandsbanken, Oma Säästöpankki ja Osuuspankki tarjoavat yrityksille rahoitusta paremmilla ehdoilla kuten pienemmillä koroilla, pidemmillä erääntymisajoilla tai pienemmillä vakuusvaatimuksilla. Pankkien ja Euroopan investointirahaston (EIR) sopimukset helpottavat yli 800 suomalaisen pk-yrityksen rahoituksen saamista.

Pk-yritysaloite yhdistää Euroopan komission, Euroopan investointipankkiryhmän (EIP) ja Suomen valtion tuet. Niillä tarjotaan riskinjakoa ja vakavaraisuusvaatimusten kevennystä rahoituksen välittäjille eli pankeille. Tämä parantaa työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) mukaan pienten ja keskisuurten yritysten saamia lainausehtoja.

”Pankit ovat keskeisessä asemassa tukemassa yrittäjiä, jotka haluavat kasvattaa ja kehittää toimintaansa. Olemme varmoja, että nämä sopimukset tuovat kestäviä hyötyjä suomalaisille yrityksille,” sanoo EIP:n varapääjohtaja Jan Vapaavuori TEMin tiedotteessa.

Pienten ja keskisuurten yritysten lisäksi EU:n aluepolitiikkaan kuuluvan aloitteen rahoitusta voivat hakea mikro- ja startup-yritykset.