Suomalaispankit kaavailevat uuden pikamaksujärjestelmän hankintaa

Suomalaiset pankit suunnittelevat uuden pikamaksujärjestelmän hankkimista. Aika on ajamassa ohi nykyisin käytössä olevasta POPS-maksujärjestelmästä. Nyt kartoitetaan sitä, millaisia järjestelmiä olisi tarjolla.

Suomalaispankeissa on lähinnä yritysten pikamaksuja varten käytössä POPS-niminen maksujärjestelmä. Se oli käyttöönottonsa aikoina 90-luvun alussa maailman mittakaavassa erittäin moderni järjestelmä. Nyt POPS-järjestelmälle haetaan seuraajaa. ”Tarvitsemme järjestelmän, jonka antaa pankeille mahdollisuuden kehittää ja tarjota sekä yritys- että henkilöasiakkaille reaaliaikaisia maksupalveluita. Finanssialan Keskusliiton johtava asiantuntija Inkeri Tolvanen kertoo. Nykyinen järjestelmä toimii vain pankkien aukioloaikoina. ”Tavoitteenamme on, että maksujärjestelmä toimii 24 tuntia vuorokaudessa vuoden kaikkina päivinä ja asiakas voi lähettää kiireellisiä maksuja myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Järjestelmän tulisi myös pohjautua SEPA-standardeihin”, Tolvanen luettelee joitakin järjestelmävaatimuksista.

Järjestelmätoimittajaa haetaan

Pankkeja edustava Finanssialan Keskusliitto on julkaissut avoimen tietopyynnön potentiaalisille palveluntarjoajille. Kyse ei ole tarjouspyynnöstä, vaan toistaiseksi kartoitetaan, millaisia ratkaisuja pankeille olisi tarjolla ja millaisin muutoksin ne täyttäisivät uudelle pikamaksujärjestelmälle asetetut vaatimukset. Tietopyyntö ja vaatimusmäärittely ovat saatavilla FK:n verkkosivuilta. Palveluntarjoajien vastauksia pyydetään 12. syyskuuta mennessä.

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat