Suomen taitavin luokka oman talouden hallinnassa löytyy Helsingistä

Porolahden peruskoulun 9M-luokka on voittanut valtakunnallisen Zaldo-taloustaitokilpailun. Finanssialan Keskusliiton järjestämään kilpailuun osallistui lähes 200 luokkaa ympäri Suomen. Kilpailussa mitattiin 9-luokkien oman talouden hallintaan liittyviä tietoja ja taitoja.

​Kilpailu järjestettiin uuden Zaldo.fi –oppimisympäristön käyttöönoton yhteydessä kouluissa. Luokat osallistuivat kilpailuun tutustumalla ensin oppimisympäristöön ja tekemällä sen jälkeen testin www.zaldo.fi –sivustolla. Testikysymyksillä mitattiin osaamista muun muassa säästämiseen, verkko-ostamiseen, lainaamiseen ja vakuuttamiseen liittyvissä asioissa.

”Otamme mielellämme vastaan tuoreita tapoja lähestyä talousasioita. Nuorten oman näkökulman saaminen mukaan aineistoihin on tärkeää innostuksen kannalta. Testiin opiskelijamme osallistuivat tosissaan, kilpailut aktivoivat aina ja piristävät opiskelua”, voittajaluokan historian- ja yhteiskuntaopin opettajana toimiva Laura Parikka Porolahden peruskoulusta kertoo.

”Tarkoituksemme on parantaa nuorten talousosaamista ja herättää samalla kiinnostusta oman talouden hallinnasta ja sen merkityksestä jokaisen omaan elämään”, projektipäällikkö Elina Antila Finanssialan Keskusliitosta kertoo.

Oppimisympäristö tuo oman talouden hallintaan liittyviä, usein vaikeanakin koettuja asioita, lähemmäksi nuoren elämää. Sivusto noudattaa opetussuunnitelman tavoitteita ja tukee taloustiedon opetusta kouluissa.

Kilpailussa toiseksi selviytyi Tampereen kristillinen koulu ja kolmanneksi Lahden yhteiskoulu. Kymmenen parhaan mukana olivat Turun Klassikon koulu, Tikkakosken koulu, Käpylän peruskoulu, Itäkeskuksen peruskoulu, Ruusuvuoren koulu ja Pelkosenniemen koulu.

Voittajaluokka palkitaan päivän huvitteluretkellä Linnanmäelle toukokuussa.